Orașul pitoresc Presicce, din regiunea însorită Puglia, este cea mai recentă regiune care a intrat în jocul atragerii rezidenților cu o ofertă tentantă. Oficialii spun că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a cumpăra o locuință goală.

Casele scoase la vânzare în cadrul tranzacției au prețuri de la aproximativ 25.000 de euro. Ca și alte proprietăți ieftine puse la vânzare în Italia, acestea au fost abandonate de multă vreme de proprietarii lor inițiali, scrie CNN.

Și ca un bonus suplimentar, locația este incredibilă, înconjurată de natura zonei Salento în tocul cizmei Italiei și aproape de plajele ape turcoaz din Santa Maria di Leuca.

Autoritățile din Presicce speră că oferta unui stimulent în numerar va da o nouă viață orașului lor depopulat, unde nou-născuții sunt mai puțini în fiecare an.

Există multe case goale în centrul istoric, construit înainte de 1991, pe care am dori să le vedem din nou vii cu noi rezidenți. Este păcat să asistăm la modul în care vechile noastre cartiere pline de istorie, arhitectură minunată și artă se golesc încet”, a declarat consilierul local Alfredo Palese.

Detaliile acordului sunt în prezent în curs de finalizare, adaugă Palese, dar autoritățile sunt gata să lanseze aplicații în săptămânile următoare, când informațiile vor fi disponibile pe site-ul primăriei.

Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea totală va fi împărțită în două: va merge parțial în cumpărarea unei case vechi și parțial în restilizarea acesteia, dacă este necesar”, a explicat Palese.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri