Firma Petrochemical Holding din Viena, actionarul majoritar al RAFO Onesti (RAF), a decis sa vanda rafinaria la fier vechi. Terenul va fi folosit ca platforma industriala pentru o serie de proiecte tehnice.

"Din cauza situatiei financiare a RAFO, il imputernicesc pe directorul general RAFO SA sa inceapa procedura de desfacere (vanzare) a activelor si utilajelor aferente ale companiei", potrivit unui comunicat al companiei transmis marti Bursei de Valori Bucuresti, potrivit Mediafax.

Sumele obtinute din vanzarea instalatiilor RAFO vor fi folosite pentru finantarea activitatii curente, plata obligatiilor de mediu si intretinea infrastructurii existente in vederea dezvoltarii pe terenurile rafinariei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice.

"Pretul de vanzare a activelor si a utilajelor se va stabili in baza preturilor utilajelor pe piata second hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decat pretul fierului vechi pe piata locala romaneasca in ziua semnarii contractelor de vanzare/cumparare a utilajelor", precizeaza comunicatul. Petrochemical Holding detine 96,51% din actiunile RAFO, iar restul de 3,48% apartine mai multor actionari.

Citeste si:
TED'S, afacerea cu cafea la pahar, mizeaza pe opt noi unitati in 2020
TED'S, afacerea cu cafea la...
Sursa foto: Rafinarie/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom produce un nou combustibil pentru nave la Petrobrazi
Setari Cookie-uri