Consiliul Concurentei a extins investigatia in legatura cu trucarea unor licitatii pentru atribuirea contractelor de furnizare de produse lactate pentru elevi si prescolari, in cadrul programului numit "Cornul si Laptele, cu licitatii organizate de CJ Ialomita si CJ Dolj in 2010 si 2011.

"Avem indicii referitoare la alte 3 licitatii publice organizate de Consiliul Judetean Ialomita si Consiliul Judetean Dolj in cadrul carora au ofertat mai multe companii, iar in urma licitatiei electronice fiecare a castigat cel putin un lot, comportament care, pare a fi similar celui de la Giurgiu, creand astfel suspiciunea unor trucari de licitatii prin impartirea loturilor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. In prezent, investigatia se refera la licitatiile organizate de Consiliul Judetean Ialomita in anii 2010 si 2011, Consiliul Judetean Dolj in anul 2010 si Consiliul Judetean Giurgiu in anul 2010, in vederea atribuirii contractelor de "furnizare produse lactate pentru elevi si prescolari", iar companiile suspectate sunt Dorna, Albalact, Simultan, Lacta si Deltalact, arata Mediafax.

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate care au vizat toate companiile participante la licitatiile respective: Albalact, Dorna Lactate, Simultan, Lactaprod, Bampan Impex, Deltalact, FarKas Trans, Dincudana, Prodlacta si Sole Mizo Romania. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza echipei de investigatie, in cadrul procedurii specifice investigatiei.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor. Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii si practice concertate, care au ca obiect sau ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Citeste si:
Ce produse alimentare s-au scumpit cel mai mult în luna martie
Ce produse alimentare s-au...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Producatori de lactate, amendati pentru trucarea unor licitatii
Setari Cookie-uri