Proiectul de restructurare al Postei Romane se va desfasura in doua etape

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si firma Roland Berger Strategy Consultants au cazut de acord asupra continutului contractului de consultanta privind serviciile financiare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR_), acesta urmand sa fie aprobat de Guvernul Romaniei in cel mai scurt timp, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Dupa aprobarea contractului de catre Executiv si semnarea acestuia, consultantul va incepe primele analize in companie in scopul elaborarii strategiei de restructurare, informeaza NewsIn.

MCTI urmareste prin incheierea acestui contract atingerea unuia dintre obiectivele principale ale programului de guvernare in ceea ce priveste sectorul postal - elaborarea unei strategii de restructurare a Companiei Nationale "Posta Romana" SA si implementarea acestei strategii in perspectiva privatizarii companiei. De asemenea, MCTI se asteapta ca prin restructurarea Postei Romane, serviciile postale sa fie substantial imbunatatite.

Proiectul se va derula in doua etape si anume pregatirea unei strategii de restructurare a companiei si asistenta acordata MCTI si managementului companiei in implementarea strategiei de restructurare.

Potrivit MCTI, printre obiectivele ce trebuie atinse de consultant se numara alinierea reglementarilor in domeniul postal cu directivele si practicile din tarile membre ale Uniunii Europene si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a companiei. De asemenea, consultantul va elabora strategia de restructurare in vederea privatizarii companiei care trebuie sa prezinte o imagine clara a optiunilor disponibile, avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

Compania Nationala Posta Romana a inregistrat, in primul semestru al acestui an, un profit brut de 35,6 milioane lei (356 miliarde lei vechi), de peste sase ori mai mare decat in aceeasi perioada din 2005.Veniturile totale realizate in aceeasi perioada au atins 426,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri