Presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, a demisionat din functie, nemultumit ca Ministerul de Finante si al Justitiei refuza aprobarea acordarii unui ajutor de salvare pentru achizitionarea certificatelor de CO2.

Potrivit unui comunicat de presa, remis miercuri, de Complexul Energetic Hunedoara (CEH), presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, isi va incheia mandatul incepand cu 1 mai, demisia sa fiind inregistrata, marti, la cabinetul ministrului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, scrie Mediafax.

"Decizia mea este una a unui roman normal aflat in fata unei mari dezamagiri. In cuvinte putine, in tara in care Ministerul Energiei promoveaza interesul companiei pe care eu am reprezentat-o in calitate de presedinte al CA si pentru care, alaturi de conducerea executiva, s-au facut toate demersurile pentru obtinerea unui ajutor de salvare pentru achizitionarea certificatelor de CO2, ajutor avizat de Comisia Europeana in 12 aprilie 2015, ne-am lovit de opozitia de neinteles a Ministerului Finantelor si a Ministerului Justitiei care refuza aprobarea acordarii acestuia. Singura motivatie invocata a fost existenta unui ajutor de stat, mascat sub forma unor contracte bilaterale, incheiate in perioada 2009 - 2011 intre Termocentrala Paroseni si Hidroelectrica, care faceau referire la vanzarea respectiv cumpararea de energie electrica", a declarat Alexandru Blaj, citat in comunicat.

El a precizat ca decizia de a demisiona a fost determinata de "lipsa, la acest nivel, a unei disponibilitati reale pentru solutionarea problemelor deosebit de grave cu care se confrunta intreaga comunitate a judetului Hunedoara”, precizand ca demersul sau este ”menit a fi un semnal de alarma in atentia celor in a caror maini stau destinele a celor care lucreaza in sistem".

"O apreciere speciala am, acum la incheiere de mandat, fata de deschiderea, disponibilitatea si implicarea personala a domnului ministru Andrei Gerea in toate demersurile noastre, ceea ce face dovada faptului ca a inteles importanta CEH pe piata energetica a Romaniei, si pentru care ii multumesc sincer", a mai spus Alexandru Blaj.

Daniel Buda (PNL): Cer...
Citeste si: Daniel Buda (PNL): Cer premierului sa le demita pe Pintea si Plumb

El ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara doar de o luna. In 24 aprilie, sase lideri sindicali din conducerea Sindicatului Muntele din minerit au declansat greva foamei, pentru 24 de ore, in curtea CEH Hunedoara din Petrosani, pentru a atrage atentia asupra situatiei grave care ar putea duce la inchiderea minelor din Valea Jiului.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
APMGR si-a desemnat conducerea pentru urmatorii doi ani