Producatorul de ciment Holcim Romania prognozeaza o crestere a vanzarilor de beton cu peste 30 la suta in Bucuresti, fata de anul trecut, pe fondul dezvoltarii a numeroase proiecte imobiliare rezidentiale in capitala.

"In prezent, Holcim Romania furnizeaza betoane pentru proiecte de anvergura din Bucuresti, respectiv cladiri de birouri, apartamente de lux sau blocuri de locuinte, precum Victoria Plaza, pe care il construieste compania BogArt, S Park, pe care il construieste Antrepriza de Constructii si Montaj Special, City Center, pe care il construieste compania Consola sau Esmeralde Residence, pe care il ridica Angora", declara directorul regional Betoane si Agregate Bucuresti, in cadrul Holcim Romania, Catalin Popescu.

Pana in prezent, compania a livrat pentru aceste proiecte 100.000 de metri cubi de beton, in conditiile in care capacitatea de productie a companiei in capitala este de 2.000 de metri cubi pe zi, produsi si livrati.

Holcim Romania SA detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Holcim Romania are in prezent aproximativ 1.300 de angajati.

Cele mai mari vanzari ale grupului elvetian Holcim in centrul si sud-estul Europei au fost inregistrate, in primul semestru al acestui an, in Bulgaria, Croatia, Romania si Serbia, potrivit raportului companiei pentru primele sase luni ale anului.

La nivelul Europei, grupul Holcim a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 3,98 de miliarde de franci elvetieni (circa 2,52 milioarde de euro), in crestere fata de acelasi interval al anului trecut cu 29,8 la suta si un profit brut de 625 de milioane de franci elvetieni (aproximativ 396,48 de milioane de euro).

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri