Rompetrol a redus preturile incepand de ieri pentru doua sortimente de benzina si unul de motorina, pe fondul cotatiilor internationale ale petrolului in scadere, au declarat pentru NewsIn, reprezentatii companiei

Potrivit responsabililor Rompetrol, litrul de benzina Premium E Plus Euro 3 costa de luni 3,44 lei, cu trei bani mai putin decat duminica. in acelasi timp, benzina Euro Standard fara plumb Euro 3 are un pret mai mic cu trei bani ajungand tot la 3,44 lei/litru. Sortimentul de motorina Euro 3 este cu 4 bani mai ieftin, putand fi cumparat de la benzinariile Rompetrol cu 3,45 lei/litru. Restul motorinelor si benzinelor comercializate de companie au preturi neschimbate.

Pretul petrolului pe bursele internationale a coborat luni sub 60 dolari pe baril, datorita informatiior potrivit carora grupul British Petroleum isi va relua activitatile de exploatare la zacamantul Prudhoe Bay din Alaska, transmite Reuters. Cotatia titeiului de pe piata americana cu livrare in noiembrie a ajuns la 59,94 dolari/baril, in scadere cu 40 centi, atingand astfel cel mai scazut nivel din ultimele sase luni.

Petrom a ieftinit saptamana trecuta benzinele si motorinele cu 5 bani/litru, datorita scaderii preturilor internationale ale produselor petroliere. Potrivit unui comunicat al companiei, pretul maxim ale benzinei ECO Premium este de 3,42 lei/litru, in timp ce sortimentele Premium 95 fara plumb si Top Premium +99 costa 3,4 lei/litru, respectiv 3,72 lei/litru. Motorinele Top Euro Diesel 4 si Euro Diesel 4 s-au ieftinit tot cu 5 bani/litru avand preturi maxime de 3,36 lei, respectiv 3,31 lei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, principala destinatie pentru Revelion a turistilor moldoveni