Mega Image, retea de magazine ce comercializeaza bunuri de larg consum, va inaugura miercuri al doilea sau magazin la Constanta si al 18-lea din Romania, in urma unei investitii de 750.000 euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei.
Magazinul are o suprafata totala de aproximativ 1.330 metri patrati, din care 810 metri patrati suprafata de vanzare. Mega Image este membra a Delhaize Group, societate infiintata in Belgia in anul 1864. In martie 2000, grupul belgian a achizitionat 51% din actiunile Mega Image, ulterior pachetul de actiuni majorandu-se la 70%. La sfasitul lui iunie 2004, grupul belgian a preluat integral reteaua de magazine ce poarta sigla Mega Image.

Mega Image, are in prezent o retea formata din 17 supermarketuri, 15 in Bucuresti si cate unul in Ploiesti si Constanta. Reteaua comercializeaza produse alimentare, bauturi alcoolice si nealcoolice, produse apicole, produse cosmetice, detergenti, produse de uz casnic, legume si fructe.

In 2005, Mega Image a inregistrat o cifra de afaceri de 65 milioane de euro.
Delhaize Group, care a inregistrat anul trecut vanzari de 18,6 miliarde euro si un profit net de 364,9 milioane euro, detine magazine de tip supermarket in opt tari de pe trei continente: America de Nord, Europa si Asia. La sfarsitul anului 2005 grupul inregistra un numar de aproximativ 136.000 de angajati si o retea de 2.636 de magazine. Cele mai multe magazine sunt sunt in Statele Unite, Belgia si Grecia.

Grupul mai detine magazine in Cehia, Romania si Indonezia. Principalii concurenti Mega Image pe piata de profil din Romania sunt La Fourmi cu o retea de 11 magazine, G'Market cu o retea de patru magazine, Primavara cu o retea de opt supermarketuri, Angst cu o retea de 21 de magazine, Cris Tim cu o retea de 12 magazine si Univers'all cu o retea de sapte supermarketuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri