Altex inchide sase locatii neprofitabile

Grupul Altex, lider dupa vanzari pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inchis recent sase magazine in incercarea de a-si optimiza reteaua.

Cele sase magazine desfiintate erau in Baia Mare, Husi, Miercurea-Ciuc, Petrosani, Sighetu Marmatiei si Turda. Inchiderea acestor magazine se inscrie in strategia Altex de optimizare a vanzarilor si implicit a profitabilitatii, prin renuntarea la centrele comerciale care nu aduc profit in paralel cu extinderea celor de suprafete mari precum Media Galaxy si Altex Megastore, care sunt profitabile, potrivit presedintelui Altex, Dan Ostahie, consultat de NewsIn.

Reteaua Media Galaxy numara in prezent 12 magazine, iar pana la sfarsitul anului, Altex va deschide inca doua magazine Media Galaxy - la Constanta si la Sibiu, cu suprafete de aproximativ 2.500-3.000 de metri patrati fiecare. Dezvoltarea magazinelor de mare suprafata este si obiectivul companiei Flamingo International care are ca strategie extinderea retelei Flanco World, concept similar magazinelor Media Galaxy. Flamingo are in prezent patru magazine Flanco World si si-a asigurat deja amplasamente pentru zece magazine noi Flanco World in 2007.

Altex a fost lider pe piatas de profils in 2005 cu o cifra de afaceri de 274,3 milioane euro. Flamingo International a preluat lantul de electrocasnice Flanco la mijlocul anului trecut. Reteaua Flanco a avut vanzari de 92 de milioane de euro in 2005, iar reteaua Flamingo a raportat vanzari de 84 milioane de euro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri