AB InBev vrea sa vanda operatiunile din Europa Centrala si de Est ale SABMiller, inclusiv pe cele din Romania. Compania va scoate la vanzare Ursus Breweries, Dreher Breweries (Ungaria), Kompania Piwowarska (Polonia), Plzensky Prazdroj si Pivovary Topvar (Cehia si Slovacia).

„Aceste afaceri includ cateva dintre cele mai mari companii de pe pietele unde activeaza, iar AB InBev se asteapta sa atraga un interes considerabil din partea potentialilor cumparatori”, se arata intr-un comunicat al SABMiller.

SABMiller a fost informata de catre AB InBev ca s-a angajat fata de Comisia Europeana sa renunte la afacerile din Europa Centrala si de Est. Asta pe langa angajamentul luat deja de a vinde Peroni, Grolsch and Meantime catre Asahi.

Spre sfarsitul anului trecut, Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a lansat o oferta oficiala de preluare a SABMiller pentru suma aproape 70 miliarde de lire sterline. Aceasta fuziune ar crea cel mai mare producator de bere din lume.

Vanzarea acestor afaceri va trebui aprobata de catre Comisia Europeana. Totodata, vanzarea activelor din Europa Centrala si de Est va avea loc abia dupa ce AB InBev va reusi sa preia SABMiller. Aceasta preluare este asteptata sa se incheie in a doua jumatate a anului 2016.

Citeste si:
Danemarca vrea sa interzica vanzarea de masini diesel sau benzina
Danemarca si alte 10 tari vor...

“Afacerile SABMiller din Europa Centrala si de Est au fost o parte de baza a cresterii noastre din ultimii 20 de ani”, adeclarat in comunicat, Alan Clark, CEO-ul SABMiller.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj.

Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga. Portofoliul Ursus Breweries cuprinde mai multe marci romanesti precum Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Azuga, si branduri internationale ca Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch si Pilsner Urquell.

In 2015, consumul de bere din Romania a crescut cu 6% la 15,8 milioane de hectolitri. Pe cap de locuitor, consumul a fost mai mare cu 8%, ajungand la 80 litri, fata de 74 litri in 2014.

Citeste si:
Vanzarile, in topul preferintelor celor care isi cauta un job
Vanzarile, in topul...

Ursus Breweries face parte din Asociatia Berarii Romaniei, organizatie care include mai multe firme cu un numar total de 3.700 de angajati si 12 fabrici.

Grupul SABMiller are aproximativ 69.000 people in peste 80 de tari, cu operatiuni in Australia, Africa, Eurooa si America. Potrivit companiei, in fiecare minut se vand, la nivel mondial, peste 140.000 de sticle cu bauturi produse de SABMiller.

In anul fiscal precedent, care s-a incheiat la 31 martie 2015, SABMiller a vandut 324 milioane de hectolitri alcool si sucuri of lager si a raportat venituri in valoare de 26,2 miliarde de dolari, precum si un profit operational de 6,3 miliarde de dolari.

Citeste si:
Ce sa faci si ce sa nu pentru a construi relatii solide
Editorial. Vanzari si...

Sursa foto: Costi Iosif / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
SABMiller, venituri mai mari cu 10% din consumul de bere