Primark se aşteaptă ca majoritatea preţurilor sale să fie stabile în anul fiscal 2023/2024, a afirmat George Weston, directorul general al Associated British Foods, compania care deţine retailerul internaţional de îmbrăcăminte, relatează Reuters, citat de Agerpres

Creşterea cu 15% a vânzărilor Primark în anul fiscal 2022/2023 a fost parţial determinată de unele majorări de preţuri.

"Există puţin sprijin privind beneficiile din anul următor de pe urma preţurilor din toamnă/iarnă şi ne aşteptăm la scăderea preţurilor la îmbrăcămintea pentru copii. Excluzând acest segment, nu ne aşteptăm la deflaţie în anul fiscal 2023/2024", a declarat George Weston.

Primark are două magazine în România, al doilea fiind inaugurat recent în centrul AFI Cotroceni din Capitală.

AB Foods deţine de asemenea o divizie importantă de alimente, care include brandul de ceai Twinings, cerealele Jordans şi băuturile Ovaltine.

Compania a observat unele creşteri ale costurilor de producţie (în special la roşii, ceapă şi zahăr), în timp ce au scăzut costurile cu cerealele, energia şi transportul, a explicat Weston.

Associated British Foods a revizuit în creştere, pentru a doua oară în ultimele patru luni, estimările privind profitul anual, în urma rezultatelor foarte bune înregistrate la divizia sa de îmbrăcăminte, Primark, şi la operaţiunile din domeniul alimentar.

În anul fiscal care se va încheia la 16 septembrie 2023, AB Foods se aşteaptă să înregistreze un profit operaţional ajustat "uşor peste" previziunile anterioare, care indicau "o moderare" faţă de profitul operaţional ajustat din anul precedent, de 1,43 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde de dolari).

Consumatorii britanici au arătat rezilienţă în 2023, în pofida inflaţiei ridicate şi a creşterii costurilor de împrumut. Totuşi, datele din industriei arată o încetinire a cheltuielilor în august.

Anul acesta, acţiunile AB Foods au crescut cu 27%, iar marţi dimineaţa înregistrau un avans de 1,7% la Bursa de la Londra.

În anul fiscal 2022/2023, Primark se aşteaptă la vânzări de aproximativ 9 miliarde de lire sterline, un avans de 15% faţă de anul precedent, pe fondul majorărilor selective de preţuri, al gamei diversificate de produse şi al performanţelor solide la magazinele nou deschise.

În anul fiscal 2022/2023, Primark estimează "o redresare solidă" a marjei de profit, de la un nivel de aproximativ 8% aşteptat în anul fiscal 2022/2023.

De asemenea, AB Foods previzionează "o îmbunătăţire substanţială" la divizia de alimente, care include brandul de ceai Twinings, cerealele Jordans şi băuturile Ovaltine.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri