Nawaf Salameh, proprietarul Alexandrion, un business de 25 mil. euro la nivelul anului trecut si unul dintre principalii producatori si importatori de bauturi alcoolice pe plan local, spune ca nota de plata pe care Marea Britanie va trebui sa o achite le va face pe multe dintre statele membre UE care se gandeau la un posibil exit sa se razgandeasca.

“Au profitat de Europa 43 de ani, au ajuns o putere mondiala si au beneficiat de schimburi comerciale substantiale. Europa va arata nota de plata a iesirii Marii Britanii si multi care vociferau ca doresc sa plece din UE se vor razgandi”, a spus Nawaf Salameh, pentru wall-street.ro.

Potrivit unui raport al Fondului Monetar International, exitul Marii Britanii din Uniunea Europeana il va costa pe fiecare britanic circa 4.000-5.000 de lire anual. In plus, 950.000 de locuri de munca vor disparea, iar factura energetica a tarii va creste in fiecare zi cu 1,5 mil. lire, arata un studiu al PwC.

In ceea ce priveste business-ul Alexandrion, care se pregatea pentru o intrare “in forta” pe piata britanica, proprietarul companiei spune ca nu va fi afectat.

“Importam din Scotia single malt. Stiam ca se va intampla ceva de anul trecut, tot atunci am vorbit cu cei care detin marca de whisky sa trecem de la lira la euro. O lira ieftina s-ar putea sa nu fie atractiva”, afirma Nawaf Salameh.

Citeste si:
10 ani de transformari: Evenimentele care au modelat ultimul deceniu
10 ani de transformari:...

In prezent, Alexandrion are in portofoliu atat produsele proprii precum vinars Brancoveanu, brandy Alexandrion, vodka Alexander si Kreskova si lichiorurile Saber, dar si marci de import precum vodka Beluga, sampania Piper Heidsieck, whisky-ul Glenfiddich sau coniac-ul Camys.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aceasta este prima strada din Londra pe care trec numai masini "verzi"