Una dintre cele mai mari si expansive societati de comert cu amanuntul din Europa, Kaufland, va deschide la Timisoara cel de-al treisprezecelea hipermarket din Romania (al doilea din Timisoara).

Investitia din Timisoara se ridica la aproximativ opt milioane de euro, potrivit datelor comunicate de companie, investitia totala in tara noastra ridicandu-se la 200 milioane de euro. Magazinul Kaufland a fost construit pe un teren de aproximativ 21.000 de metri patrati, hipermarket-ul beneficiand si de o parcare pentru clienti de 279 de locuri care se intinde pe o suprafata de 6.350 de metri patrati

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro. Concernul Kaufland este reprezentat de peste 730 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. in luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.