Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a Grupului Rompetrol, a pus astazi in functiune Instalatia Automata de Amestec in Linie a Motorinelor (Diesel In Line Blending), in urma unei investitii greenfield de aproape sapte milioane de dolari. Cu o capacitate de 1.200 m3/ora, noua instalatie asigura o calitate superioara a produselor si reducerea semnificativa a costurilor de productie.

Antreprenorul investitiei, Rominserv, a inceput implementarea proiectului in luna aprilie a anului trecut, beneficiind de suportul tehnic si de echipamente furnizate de FMC Blending & Transfer, membra a companiei americane FMC Technologies Inc.

Este al doilea proiect important pe care il realizam impreuna cu FMC, dupa ce in 2003 am pus in functiune instalatia similara pentru benzine. Noile echipamente pentru motorine ofera, insa, un beneficiu suplimentar: Rompetrol Rafinare va putea sa adauge, intr-un procent controlat, si biodiesel - lucru extrem de important atit pentru calculul accizei cat si pentru calitatea produsului final. Astazi avem certitudinea ca asiguram carburanti la standardele solicitate de client ceea ce ne confera un avantaj competitiv semnificativ , a declarat Cosmin Cocean, directorul general al Rompetrol Rafinare.

In Line Blending este un proces tehnologic prin care toate substantele din componenta unui tip de carburant sunt combinate simultan, in proportii exacte, pentru indeplinirea anumitor standarde. El se realizeaza automat si intregul sistem beneficiaza de cele mai bune programe de software si echipamente de analize in linie.

Ca urmare a utilizarii acestei tehnologii, o serie de costuri intermediare scad, timpul de realizare a produsului final este mult mai mic si se asigura controlul proportiilor in care sunt amestecati compusii respectivi. In acelasi timp, calitatea produsului este controlata printr-o serie de analizoare in linie, care transmit in timp real datele unui computer central, astfel incat se poate interveni in timpul operatiunii de blending pentru eventuale modificari.

Rafinaria beneficiaza din 2003 de o Instalatie Automata de Amestec in Linie a Benzinelor, in urma unei investitii de 6,6 milioane de dolari. In septembrie 2001, Agentia de Dezvoltare si Comert a Statelor Unite (USTDA) a acordat Grupului Rompetrol un grant in valoare de peste 63.000 dolari, utilizat pentru studiul de fezabilitate pe care s-a bazat acest proiect, realizat tot cu FMC.

Rompetrol Rafinare a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri consolidata de 2,15 miliarde USD si un profit net de 73,8 milioane de dolari. Pe langa Romania, pietele de desfacere sunt Bulgaria, Turcia, Georgia, Moldova, Ungaria, Croatia, Bosnia, Albania si Europa Occidentala.

The Rompetrol Group N.V. este o companie petroliera multinationala, cu sediul central in Olanda si activitati in 13 tari. Grupul activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie si alte servicii petroliere. Avand principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei si peste 8000 de angajati, TRG estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari. Grupul are ca obiectiv sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa obtina o pozitie puternica in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri