Norvegienii sustin o investitie de 4 mil. euro intr-o fabrica de panificatie in judetul Tulcea

Lidas, afacere de familie lansata in 1993, inaugureaza in judetul Tulcea o fabrica de panificatie in urma unei investitii de patru milioane de euro.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Guvernului Norvegiei prin fondurile Norway Grands si este una dintre cele mai moderne si verzi fabrici din domeniul panificatiei. Investitia din localitatea Mineri, judetul Tulcea, face parte din planul companiei de dezvoltare in domeniul panificatiei congelate.

Compania detine propria moara, doua depozite, flota proprie si un laborator de testare a materiei prime folosite. De asemenea, Lidas are si o retea proprie de magazine.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor, Lidas a incheiat 2015 cu o cifra de afaceri de 43 mil. lei si un profit net de 561.238 lei. Numarul mediu de angajati era la momentul respectiv de 156.

In ultimii trei ani Romania a obtinut finantari de 26 mil. euro din partea Norvegiei, Islandei si statului Liechtenstein pentru dezvoltarea a 50 de firme si organizatii nonguvernamentale. Alaturi de Lidas au primit finantare companii precum Simacek Gardening SRL (amenajarea si intretinerea spatiilor verzi), Rolix Impex Series (confectii metalice), Promar Textl (industria textila) si Total Waste Management SRL (reciclarea deseurilor). Dupa Polonia, Romania a obtinut cele mai mari finantari din Granturile Norvegiene in perioada 2009-2014, de peste 306 mil. euro.

Citeste si:
Redwine a realizat brandul Mini Feast, o noua marca de covrigei
Redwine a realizat brandul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri