Aker Braila va construi un vas pentru compania norvegiana Island Offshore

Aker Yards, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi la Braila corpul unei nave de aprovizionare cu combustibil a petrolierelor, ca parte a unei comenzi de peste 35 milioane de euro a armatorului norvegian Island Offshore, a anuntat vineri Aker.

Santierul Aker Braila va construi corpul navei, iar motorul si celelalte echipamente necesare functionarii navei vor fi adaugate la santierul Aker Yards din Brevik, Norvegia.

Nava de aprovizionare a platformelor petroliere va fi livrata armatorului Island Offshore in iulie 2009, iar valoarea contractului se ridica la 315 milioane coroane norvegiene (39,1 milioane euro), conform Aker Yards, informeaza NewsIn.

Nava va avea 93 de metri lungime si 20 de metri latime, iar designul va purta marca Rolls Royce Marine, divizia nautica a companiei britanice specializata in constructia de automobile si motoare de aeronave. Aker Braila a mai primit in august o comanda pentru constructia a doua remorchere tot pentru Island Offshore.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group, care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sase ani de la statul roman. Beneficiarul navei, Island Offshore, este o companie norvegiana cu o flota de 17 vase care opereaza in Brazilia, Mexic, Africa, Quatar si Marea Nordului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri