McDonald’s introduce în restaurantele sale, în premieră în România, tăvi din plastic 100% reciclat și reciclabil. Inițiativa marchează, de asemenea, o premieră la nivel regional, România fiind una dintre primele țări din rețeaua McDonald’s în Europa, unde consumatorii pot folosi noile tăvi realizate într-un sistem de producție complet circular, din plastic provenit din industria pescuitului. Peste 35.000 de tăvi folosite în restaurantele McDonald’s din România vor fi înlocuite cu noile alternative, din plastic 100% reciclat.

„Pentru McDonald’s, dezvoltarea sustenabilă este o responsabilitate pe care ne-am asumat-o față de comunitățile din care facem parte (...). Prin introducerea noilor tăvi 100% sustenabile, vom putea reduce și mai mult cantitatea de plastic pe care o utilizăm în restaurantele McDonald’s”, a declarat Elena Goți, Communications Manager Premier Restaurants Romania.

Folosind o tehnologie dezvoltată de Aker Biomarine, prin compania cu model de afaceri circular AION, noile tăvi marchează tranziția spre un sistem sustenabil de producție, susținând angajamentul McDonald’s de a reduce cantitatea de plastic folosită în restaurante și de a diminua amprenta de carbon.

„Prin introducerea acestor tăvi circulare, lansăm o soluție concretă, care va contribui la reducerea poluării cu plastic, cantității de deșeuri și emisiilor de dioxid de carbon – în premieră pe o piață McDonald’s din afara țărilor nordice”, a declarat Runa Haug Khoury, CEO AION.

Totodată, începând din luna martie 2023, McDonald’s România a introdus un tip special de hârtie reciclată, pentru a fi utilizată pe tăvile de servire din restaurante.

Această inițiativă aduce compania mai aproape de atingerea obiectivului său ca, până în anul 2025, 100% din ambalajele utilizate de McDonald’s să provină din surse regenerabile, reciclate sau certificate.

În prezent, acest obiectiv este îndeplinit în proporție de 95%, lanțul de restaurante oferindu-le consumatorilor paie din hârtie, biodegradabile, la cerere, tacâmuri din lemn și ambalaje din carton pentru înghețată sau salată.

Angajamentul McDonald’s față de mediul înconjurător se reflectă și printr-o serie de alte inițiative ce încurajează reciclarea și consumul responsabil de energie în toate restaurantele sale.

Astfel, compania continuă să instaleze stații de încărcare pentru mașinile electrice în noile sale restaurante de tip Drive-Thru, rețeaua națională având în prezent 10 restaurante care oferă acest serviciu.

De asemenea, McDonald’s reciclează deșeurile din zona de producție și bucătărie, iar în anul 2021 a lansat un proiect pilot prin care încurajează colectarea selectivă a deșeurilor în zona de lobby a restaurantelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri