Praktiker, 8 milioane de euro pentru inca un magazin

Praktiker Romania, retea de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare a investit opt milioane euro in cel de-al treilea magazin din Bucuresti, care va fi deschis pe 13 decembrie, au informat reprezentantii companiei.

Prin inaugurarea noului magazin din Bucuresti, reteaua Praktiker Romania va ajunge la un total de 15 centre comerciale operate, investitiile companiei germane in Romania depasind 120 milioane euro.Pana la Craciun, Praktiker Romania va mai deschide inca un magazin la Baia Mare.

Reteaua companiei cuprinde in prezent doua centre comerciale la Bucuresti (Voluntari si Militari) si cate un magazin in orasele: Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare si Braila, informeaza NewsIn. Praktiker Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 380 milioane lei, in crestere cu 60% fata de 2004.

Compania a raportat in prima jumatate a lui 2006 o crestere a vanzarilor de 50 la suta fata de aceeasi perioada din 2005 in Romania, potrivit raportului financiar publicat pe pagina de internet a grupului. "Rezultatele arata ca strategia de a ne intari prezenta in special pe pietele est-europene este corecta", a declarat presedintele grupului Praktiker, Wolfgang Werner.

Principalul sau concurent de pe piata de bricolaj din Romania este Bricostore, care detine o retea de sapte magazine. Piata romaneasca a atras si interesul altor jucatori straini, compania germana Hornbach, austriecii de la Baumax care au inaugurat deja doua magazine la Brasov si Sibiu si francezii de la Mr. Bricolage, care au deschis primul magazin, in Bucuresti, la sfarsitul lui noiembrie .

Reteaua Praktiker detine aproximativ 340 de magazine dintre care 275 in Germania si 65 in Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia. Praktiker a fost controlat pana la inceputul acestui an de grupul german de comert cu amanuntul Metro, care si-a vandut participatia de 40,5% la bursa, pentru aproape 500 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Auchan extinde parteneriatul cu Poșta Română pentru livrări la domiciliu
Setari Cookie-uri