Uber Eats, serviciul lansat de Uber in peste 200 de orase, urmeaza sa fie disponibil si in Romania in cateva luni, a anuntat Filip Nuytemans, General Manager Western Europe al Uber Eats, in cadrul unei conferinte.

"Vom lansa Uber Eats in Romania in urmatoarele luni, inaintea sezonului de vara. Cautam parteneri in Romani, cu care sa avem o legatura foarte stransa. Cautam varietate, de aceea vrem sa cream o retea de restaurante, astfel incat sa putem multumi o gama variata de clienti. Clientii nostrii apreciaza mancarea de buna calitate si vor ca mancarea sa le fie livrata intr-un timp cat mai scurt", a declarat Filip Nuytemans, General Manager Western Europe al Uber Eats, in cadrul Conferintei Nationala a Industriei Ospitalitatii.

Timpul mediu de livrare este de 30 de minute, iar comenzile sunt transportate de partenerii Uber cu masina, bicicleta sau scuterul.

Filip Nuytemans a mentionat ca Uber Eats este o companie de tehnologie, nu face parte din industria ospitalitatii, insa considera ca o relatie bazata pe incredere intre serviciul lansat de Uber si restaurantele de pe piata din Romania poate duce la o situatie din care toata lumea sa aiba de castigat.

Se cauta general manager Uber Eats pe Romania. Cine poate aplica?

Intrebat daca postul de general manager pe Romania este inca deschis, Filip Nuytemans a raspuns ca in continuare se cauta cel mai bun candidat care sa ocupe aceasta functie." Avem nevoie de o echipa puternica, aici, in Romania, asa ca suntem in cautarea celor mai buni oameni", a precizat acesta.

Cel care va ocupa functia de general manager Uber Eats in Romania trebuie sa aiba o experienta de cel putin 7 ani in business management si va trebui sa ”initieze strategii locale de marketing creative”, ”sa construiasca business-ul de la zero: sa discute cu diverse restaurante chestiuni de logistica si transport, sa ajute restaurantele sa tina legatura cu soferii Uber”, ”sa lucreze cu managerii altor echipe din Uber pentru a scala serviciul Uber Eats si in alte orase”, potrivit start-up.ro.

Livrarile de mancare in Romania, un business de circa 200 de milioane de dolari

Uber a lansat serviciul UberEats in peste 200 de orase, iar anul acesta serviciul va fi disponibil si in Irlanda, Egipt, Kenya, Romania, Cehia. Obiectivul companiei este sa controleze o cota mai mare din piata de 28 de miliarde de dolari a serviciilor de livrare de mancare din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, scrie Agerpres

Statisticile arata ca, in Romania, segmentul de livrare de mancare va ajunge, in 2018, la 196 milioane de dolari, din care segmentul de comenzi online este estimat la 192 milioane de dolari. Rata de crestere este estimata la 23,3% pe an, care va rezulta intr-o piata de 452 milioane de dolari pana in 2022.

In Romania, competitorii Uber Eats sunt hipMenu, Foodpanda si Takeaway.com, care recent a preluat Oliviera.

Sursa foto: Facebook / Uber Eats

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri