Esquires Coffee, o franciza internationala de cafenele din Noua Zeelanda, deschide primul coffee shop in Bucuresti. Acesta va fi deschis in Veranda Mall si este primul dintr-o retea planificata de 25 de magazine care urmeaza sa fie lansate in Romania in urmatorii cinci ani.

Cooks Global Foods (CGF) este o companie neo-zeelandeza, proprietara marcii Esquires Coffee (cu exceptia Australiei si Noii Zeelande), care opereaza pe 12 piete internationale. Esquires Coffee intra pe piata din Romania prin intermediul unui francizor local cu experienta pe piata de cafea, care va fi sprijinit de Directorul General din Irlanda, responsabil pentru business-ul european. Francizorul ales de Cooks Global Foods detine si drepturile de dezvoltare ale francizei in Moldova.

"Vrem ca Esquires Coffee sa fie pozitionata ca prima alegere in preferintele bucurestenilor, sa reprezinte cafeneaua unde regasesc un gust unic, obtinut numai de artizanii de cafea, grija pentru mediu si dezvoltare responsabila, o locatie care reflecta valorile comunitatii, pe scurt o experienta bogata si relaxata a unui boutique responsabil de cafea high-quality”, a declarat Mihaela Chiorpec, Director Operational Esquires Coffee Romania.

In ultimii ani, dezvoltarea dinamica a pietei de cafea a dus la rafinarea gusturilor consumatorilor romani. Aparitia boutiq-urilor de cafea si succesul acestora au determinat marii jucatori de pe piata cafenelelor din Romania sa se orienteze catre livrarea de produse din ce in ce mai calitative.

Segmentul coffee shop-urilor de brand a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 30% in 2017 si de 18% in 2016, avand cea mai mare crestere procentuala din Europa in ultimii doi ani.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri