Guvernul va majora de la 900 de lei la 2.250 de lei subventia acordata lunar angajatorilor care incadreaza in munca tineri absolventi ai unor institutii de invatamant, absolventi din randul persoanelor cu handicap si someri, a anuntat premierul Viorica Dancila.

"Continuam masurile pentru reducerea deficitului de forta de munca, identificat la nivel national, prin majorarea cuantumului subventiilor acordate angajatorilor. Avem pe ordinea de zi un proiect de act normativ prin care sprijinim angajatorii care incadreaza in munca someri si persoane din grupuri vulnerabile, precum si pe cei care incheie contracte de ucenicie sau de stagiu", a declarat Dancila, joi, la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit sefei Executivului, va fi majorata "de la 900 de lei la 2.250 de lei subventia acordata lunar angajatorilor care incadreaza tineri absolventi ai unor institutii de invatamant, absolventi din randul persoanelor cu handicap, someri in varsta de peste 45 de ani, someri de lunga durata, someri care sunt unici sustinatori ai familiilor monoparentale sau persoane aflate in apropierea varstei de pensionare si care isi gasesc cu greu un loc de munca".

Totodata, cuantumul primei de activare acordate somerilor inregistrati, care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, va creste de la 500 de lei la 1.000 de lei, a precizat Dancila.

Ea a mai aratat ca Guvernul va veni si in sprijinul angajatorilor care vor incheia, in conditiile legii, un contract de ucenicie sau de stagiu. "Acestia vor beneficia, la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contractului de ucenicie, respectiv de stagiu, de o suma in cuantum de 2.250 de lei pe luna", a mai afirmat Dancila.

Citeste si:
Dancila: Rovana Plumb are in continuare sustinerea mea neconditionata
Viorica Dancila: Rovana Plumb...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Automatizarea elimina job-uri sau ii ajuta pe angajati?