"Obiectul acestui conflict de interese il constituie refuzul conducerii societatii Oil Terminal de a proceda la negocierea majorarii salariale pentru anul 2007", a declarat presedintele Sindicatului Liber Petrol, Aurel Gheorghe, citat de NewsIn. Sindicalistii de la Oil Terminal au solicitat Directiei Judetene a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sa desemneze o persoana care sa medieze conflictul de interese cu conducerea companiei. in caz contrar, angajatii Oil Terminal vor declansa conflictul de munca.

Conducerea Oil Terminal a purtat, pe 28 noiembrie, primele discutii cu salariatii societatii, in cadrul carora a decis sa amane orice negocieri salariale pana in martie 2007. Motivul amanarii este legat de faptul ca Rafo Onesti nu a comunicat catre Oil Terminal o data exacta cand va reincepe activitatea de rafinare. "in conditiile in care Rafo Onesti este doar unul dintre partenerii contractuali ai Oil Terminal, care nici in anul 2006 nu a functionat decat cateva luni, apreciem nejustificat refuzul conducerii de a incepe negocierea salariala", a declarat Aurel Gheorghe.

"Oil Terminal este o sursa financiara insemnata pentru bugetul statului, iar majorarea salariala solicitata este normala si se incadreaza in procentul de depasire a productiei fizice", a mai spus presedintele Sindicatului Liber Petrol.

Compania Oil Terminal a obtinut un profit net de 636.477 lei pe primele noua luni din 2006, de aproape 20 de ori mai mic decat cel afisat in aceeasi perioada a anului trecut, de 12,482 milioane lei, potrivit datelor transmise la Bursa de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri neta a companiei a scazut cu 7,8%, de la 99,044 milioane lei in primele noua luni din 2005 la 91,302 milioane lei la sfarsitul lunii septembrie 2006.

Oil Terminal are un capital social de 58,243 de milioane de lei. Principalii actionari ai companiei sunt Ministerul Economiei si Comertului cu 59,62% din capitalul social si Fondul Proprietatea cu o detinere de 10%. Terminalul maritim a realiza, anul trecut, o cifra de afaceri de 128 milioane lei si un profit de 6,057 milioane lei.

Actiunile Oil Terminal sunt listate la Categoria a doua a BVB. Actiunile Oil Terminal au inchis, luni, la aceeasi cotatie ca vineri, de 0,26 lei/titlu. Capitalizarea bursiera a Oil Terminal este de 151 milioane lei, cu o pondere de 0,21% din capitalizarea totala a BVB.