Sute de angajaţi, membri ai Sindicatului Naţional Petrom, au protestat faţă de oferta inadecvată formulată în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă, informează sindicatul, potrivit Agerpres.

"Sute de angajaţi, membri ai Sindicatului Naţional Petrom, au luat cu asalt sediul central Petrom City din Bucureşti şi sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crişana Banat), Piteşti (Asset 3 Muntenia Vest), Ploieşti (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanţa (Asset 10 Petromar), precum şi Rafinăria Petrobrazi, exprimându-şi nemulţumirea faţă de oferta inadecvată formulată în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Principalele nemulţumiri ale salariaţilor OMV Petrom includ oferta jignitoare pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata inflaţiei, valoarea redusă a tichetului de masă şi scăderea compensaţiilor pentru biletele de tratament. Protestatarii au subliniat faptul că această ofertă nu reflectă eforturile lor constante şi contribuţia esenţială la consolidarea poziţiei de lider al companiei în industrie, precum şi la profitul de 2,5 miliarde de lei înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023. În loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, salariaţii au fost nevoiţi să iasă în stradă, pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor salariale inacceptabile", spun angajații.

Potrivit sursei citate, protestatarii au declarat că vor să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că le "sunt luate drepturi vechi", cu care s-au obişnuit, precum biletele de odihnă şi tratament şi că nu pot accepta o altă ofertă decât una în care inflaţia să fie acoperită integral, plus un procent. Totodată, aceştia cer o majorare a valorii tichetelor de masă, având în vedere faptul că valoarea acestora este cu mult sub media pe ţară.

"OMV Petrom este îndemnată să reevalueze oferta salarială şi să vizeze un acord echitabil şi benefic pentru angajaţii săi, resursa cea mai importantă. Membrii de sindicat vor continua să îşi facă auzită vocea şi să lupte pentru drepturile lor legitime în speranţa unei soluţii constructive", se mai precizează în informarea sindicaliștilor.

Sindicatul National Petrom este o organizaţie sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24.000 de angajaţi din cadrul grupului OMV Petrom şi din alte societăţi comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază şi încheie Contracte Colective de Muncă.

Sindicatul Naţional Petrom este afiliat la FSLI Petrol-Energie, federaţie reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol şi gaze şi minerit energetic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri