Protestatarii au ieşit în stradă în ţările musulmane din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, după ce o rachetă a lovit un spital din Fâşia Gaza, omorând sute de civili, relatează Agerpres care citează DPA.

Mai multe ţări au anunţat, de asemenea, zile de doliu pentru victime. La Amman, demonstranţii au încercat să atace ambasada israeliană, a informat agenţia oficială de ştiri Petra din Iordania. Surse de securitate iordaniene au negat relatările conform cărora clădirea a fost luată cu asalt. Protestatarii au fost îndepărtaţi din zonă, au spus sursele. Videouri de pe reţelele de socializare au arătat protestatari strigând înspre ambasadă.

Numeroşi demonstranţi s-au adunat marţi seara în faţa consulatului israelian din Istanbul. Agenţia turcă de ştiri de stat Anadolu a arătat demonstranţi fluturând steaguri palestiniene şi scandând "Jos Israelul!" Poliţia a fost la faţa locului cu un contingent mare pentru a proteja consulatul.

La Tunis, capitala Tunisiei, sute de persoane au protestat în faţa ambasadei franceze după incident, a informat agenţia de stat TAP. În Bagdad, Irak, sute de oameni s-au adunat în centrul oraşului, potrivit martorilor oculari.

În suburbiile sudice ale capitalei libaneze, Beirut, sute de susţinători Hezbollah au cerut ca Tel Aviv-ul să fie bombardat. În centrul Beirutului, poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor din apropierea ambasadei SUA, potrivit martorilor.

În Iran, agenţia de ştiri de stat IRNA a arătat o mulţime la Teheran scandând "Jos Israelul". Guvernul iranian a decretat miercuri zi de doliu. Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a condamnat ferm atacul şi a dat vina pe Israel. Mulţimile au mărşăluit în faţa ambasadei britanice fluturând steaguri palestiniene. Au existat, de asemenea, proteste în faţa misiunii franceze.

În capitala Germaniei, Berlin, poliţia a intervenit pentru a întrerupe o acţiune de comemorare pro-palestiniană. Potrivit poliţiei, peste 300 de persoane s-au adunat la Poarta Brandenburg - un fotograf DPA a estimat mulţimea la aproximativ 1.000. Poliţia a transmis pe platforma de socializare X că unii protestatari au atacat ofiţerii de poliţie atunci când i-au împiedicat să mărşăluiască mai departe.

Sute de persoane au fost ucise şi rănite în atacul cu rachete asupra spitalului din Fâşia Gaza, potrivit Ministerului local al Sănătăţii. Israelul şi palestinienii se învinovăţesc reciproc pentru atac. Armata israeliană a acuzat gruparea Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, dând vina pe o rachetă rătăcită lansată de organizaţia militantă palestiniană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri