Cand romanii se uita de multe ori peste hotare pentru a-si rezolva problemele de sanatate, o echipa din sistemul medical privat face performanta in fiecare zi chiar aici, in Romania. Rezolva cazuri complicate, schimba mentalitatea celor care cred ca nu putem oferi conditii medicale de talie internationala si in Romania, dau speranta pacientilor care au nevoie de interventii chirurgicale complexe si expertiza de top.

Romani tratati in Romania pentru cele mai complicate patologii

Vorbim despre Grupul Monza Romania, care inseamna astazi: Spitalul Monza, Centrul Medical Monza Bucuresti, Clinicile Ritmico, precum si Centrele Monza–Ares. Pentru ei, „Sanatatea este o misiune”. Adica pacientul si nevoile lui sunt mereu in centru: se cauta solutii, se rezolva chiar si cazuri pro bono, se pun laolalta echipe multi-disciplinare care abordeaza integrat orice patologie complicata.

Spitalul Monza, primul spital pe care grupul l-a deschis in Romania, este astazi un centru specializat in chirurgia de nisa si de inalta performanta, fie ca vorbim despre cardiologie, neurochirurgie, ortopedie, ginecologie, urologie sau chirurgie generala.

Si in 6 ani de la lansare, a demonstrat ca nimic nu este imposibil: „Daca pana acum ceva timp, tendinta era sa mergi in afara pentru interventii si tratamente care nu erau disponibile aici, noi ne-am propus sa schimbam aceasta prejudecata. 95% dintre medicii nostri sunt romani si au o pregatire cel putin la fel de buna ca a celor din strainatate.Operam 1.000 de pacienti pe cord deschis la Monza in fiecare an, alti 5.000 in cadrul altor specialitati si avem 30.000 de pacienti tratati in ambulatoriu pe an”, povesteste Luca Militello, CEO Grup Monza Romania.

Luca Militello a vazut acest spital de la o simpla schita – a condus chiar echipa care a proiectat si a ridicat acest spital– pana la ceea ce este astazi: un centru modern care dispune de 140 de paturi, 9 sali de operatie, 3 sali de angiografie si cele mai sofisticate instrumente chirurgicale. Un exemplu este robotul da Vinci Xi, un sistem de chirurgie minim-invaziva video-asistata, cu ajutorul caruia medici bine pregatiti rezolva afectiuni oncologice si alte cazuri foarte dificile de ginecologie, bariatrie si urologie.

Sinergia Italia–Romania in plan medical

Standardele de excelenta ale intregului grup din Romania au un fundament cat se poate de solid. Ele sunt, pe de o parte, rodul mostenirii italiene provenite de la fondatorii grupului Policlinico di Monza, iar, pe de alta parte, ale pregatirii inalte pe care au avut-o dintotdeauna cei care le sunt alaturi: medici, asistente, personal auxiliar deopotriva.

Istoria grupului international incepe, asadar, cu 25 de ani in urma, cand familia de Salvo, o familie vizionara si cu traditie in managementul din sistemul medical, a investit in primul spital din cadrul Policlinico di Monza. De la un spital, grupul a ajuns sa numere astazi nu mai putin de 12 spitale de top in Italia, cu o capacitate totala de 1.200 de paturi, 3.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 220 de milioane de euro.

Din Italia in Romania? Nimic mai firesc. Legatura cu tara noastra a existat inca de la inceputuri. Printre cei 3.000 de angajati din strainatate, 300 sunt romani – medici cu o pregatire foarte buna, lucru observat rapid de catre Michelangelo de Salvo, proprietarul si fondatorul Grupului italian Policlinico di Monza.

Cand a aflat, in urma investigarii pietei si a cercetarilor de la nivel local, ca Romania suferea si de un deficit major in ce priveste tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare, Michelangelo De Salvo a decis: va face un spital in Romania, pentru romani si cu medici romani. Va demonstra ca se poate face performanta in Romania, daca oferi conditiile necesare pentru ca actul medical sa se desfasoare la cele mai inalte standarde.
Asa a aparut in 2012 Spitalul Monza, prima investitie a italienilor in Romania.

Calitatea actului medical si nevoile pacientului inainte de toate

Povestea nu s-a oprit aici. Spitalul Monza a reusit sa isi tina alaturi cei mai buni medici, precum si cel mai bun personal auxiliar, in conditiile in care deficitul de resursa umana este o problema presanta in aproape toate domeniile. „Sinergia cu Italia ne-a ajutat. La noi, formarea profesionala este continua, iar schimburile de experienta sunt constante si benefice pentru toti cei implicati”, completeaza Militello.

„Suntem aici ca sa ramanem si ne dorim sa construim pe termen lung. Politica acestui grup este sa reinvesteasca in mod constant, totul pentru a ne asigura ca tratam pacientul asa cum credea pana acum ca poate fi tratat doar in afara”, mai adauga directorul. Grupul Monza Romania are planuri ambitioase si pentru anii care urmeaza. Isi propune o crestere de 10% pentru anul 2018, deschiderea mai multe spitale si clinici, dublarea volumului de afaceri in urmatorii 3 ani si, in general, consolidarea activitatii de aici.

„Lasand la o parte cifrele, insa, prioritatea absoluta este si va fi intotdeauna calitatea actului medical. Ne ocupam de cazuri dificile si tratam pacientul de la A la Z in cadrul aceleiasi structuri medicale, ii punem la dispozitie tot ce are nevoie pentru a-si rezolva problema si vrem sa continuam sa facem asta, la cele mai inalte standarde si cu cele mai bune rezultate”, concluzioneaza Luca Militello.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri