Bombardier, Alstom si Siemens au depus oferte pentru a furniza Primariei Capitalei 100 de tramvaie cu podea, fiecare dintre oferte depasind fondurile pe care Municipalitatea le are la dispozitie pentru acest proiect, potrivit reprezentantilor PMB citati de NewsIn.

Potrivit directorului Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, Gheorghe Udriste, caietele de sarcini au fost cumparate de 15 societati comerciale. Dintre acestea, numai trei au depus oferte, respectiv Bombardier Transportation Austria, Asociatia Alstom Transport Franta si Alstom Transport Romania si Siemens SRL.

Oferta Bombardier este de 874.930.500 lei, in timp ce Siemens cere pentru cele 100 de tramvaie 923.578.914 lei. Alstom doreste sa livreze Municipalitatii tramvaie cu podeaua coborata pana la 100% de tipul A pentru suma de 823.851.714 lei, insa a prezentat si o oferta alternativa, respectiv 786.830.145 de lei pentru 100 de tramvaie cu podeaua coborata pana la 100% de tipul B.

Toate ofertele depasesc insa fondurile pe care Municipalitatea le are la dispozitie pentru acest proiect, in valoare totala de 810 428 000 de lei. Atat suma avansata de Primarie, cat si ofertele firmelor sunt calculate fara TVA.

Comisia instituita pentru analizarea ofertelor va decide castigatorul licitatiei, respectiv cel care a depus oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, pana in luna ianuarie 2007. Surse din cadrul Municipalitatii sustin ca, desi oferta financiara este principalul criteriu de stabilire a castigatorului licitatiei, Municipalitatea ar putea suplimenta fondurile estimate initial, in cazul in care una dintre ofertele tehnice este foarte avantajoasa.

Deschiderea ofertelor pentru achizitionarea de catre Municipalitate, prin RATB, a celor 100 de tramvaie cu podea a avut loc miercuri, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).