Teknosa a preluat 51% din actiunile Primex

Distribuitorul turc de electrocasnice Teknosa IC VE DIS Ticaret AS a preluat pachetului majoritar de actiuni( 51%) al Primex, operator al magazinelor de electrocasnice Cosmo, potrivit hotararii generale a actionarilor publicate in Monitorul Oficial.

Actionarii Primex au aprobat cesiunea de catre Baba Gyorgy a 357.634 din actiuni, reprezentand 50,73% din capitalul social catre noul actionar Teknosa si retragerea lui Hella Ferenc si cesionarea tuturor actiunilor sale( 1.916 ), reprezentand 0,27% din capitalul social, tot catre actionarul turc Teknosa, informeaza NewsIn.

Actionarii au aprobat si majorarea capitalului social al companiei Primex cu 3,5 milioane lei ( un milion euro), de la sapte milioane lei, la 10,5 milioane lei. In urma cesiunii de actiuni si a majorarii capitalului social, actionariatul companiei Primex va fi: Teknosa IC VE DIS Ticaret AS cu 51% din capitalul social, Baba Gyorgy cu 48,96%, restul de 0,04% fiind detinut de trei persoane fizice.

Teknosa apartine grupului turc Sabaci Holding si a anuntat inca de la sfarsitul lui octombrie ca intentioneaza sa achizitioneze 51% din actiunile Primex. Primex a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 33,3 milioane de euro, cu 10% mai mult fata de 2004, si un profit net de 297.000 de euro.Teknosa detine 140 de magazine in Turcia. Sabanci Holding cuprinde peste 70 de companii cu activitati in domeniile industriei textile, a cimentului si energetice, valoarea acestora depasind opt miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri