La 1 ianuarie 2003, TAROM avea in conturi 500 de milioane de euro. Astazi, mai sunt 9 milioane de euro. Cu un asemenea buget si cu salarii de 3 milioane de euro pe luna, compania risca sa intre in faliment de la 1 octombrie, a declarat Alin Burcea, prim-vicepresedintele ANAT, pentru Agerpres.

"La 1 ianuarie 2003, TAROM avea in conturi, si este verificabil, 500 de milioane de euro. Ca a fost si mandatul domnului Demetriade, care a fost un director dur, dar bun, nu conteaza. In 2003 erau acesti bani. Astazi, mai sunt 9 milioane (de euro - n. r.) in conturile TAROM, iar salariile sunt cam 3 milioane de euro pe luna. Deci, daca vor continua in ritmul asta, eu imi doresc, pentru ca mai am vreo trei avioane cu ei, sa ajungem macar pana in toamna. Avand in vedere ca a venit un nou director, la fel ca si celorlati, ii lansez mesajul ca imi doresc ca TAROM-ul sa traiasca si aratam sustinerea tuturor agentiilor de turism, pe care o facem cam degeaba de 20 de ani, sa se bazeze pe noi. Pentru ca eu nu cred ca vor putea sa scape, hai poate nu faliment sau insolventa, o situatie grea, pentru ca suntem in Uniunea Europeana si nu mai au voie sa ia bani de la Guvernul Romaniei, pentru ca e ajutor de la stat si, daca te prind, te taie", a declarat Alin Burcea.

Acesta a subliniat ca, de 10 ani de cand sunt probleme la TAROM, nu a vazut niciun interes pentru redresarea companiei.

"Nu stiu care e varianta, pentru ca de 10 ani eu nu vad niciun interes. Actualul ministru, Cuc (ministrul Transporturilor, Razvan Cuc - n.r.), stie toate problemele, dar nu stiu daca vrea sa intervina. Actualul director Florin Susanu provine din TAROM, dar nu stiu ce se va intampla. Eu nu imi doresc ca TAROM sa intre in faliment, desi, dupa parerea mea, daca nu se intampla nimic, la 1 octombrie o agatam in cui. Repet, de la 500 de milioane in 2003 s-a ajuns acum la 9 milioane. Eu cred ca trebuie facut ceva radical, cu paleative nu se mai poate", a completat acesta.

Alin Burcea a precizat ca agentia sa, Paralela 45, a renuntat la 90% dintre zborurile de tip charter pe care le avea cu TAROM.

"In ceea ce priveste charterele, realmente TAROM-ul este probabil pe la jumatate. Paralela 45 a renuntat la 90% din chartere, pentru ca nu se poate, noi nu avem astazi incheiate contractele ( cu TAROM-ul - n. r.) pentru putinele avioane pe care le avem pe sezonul asta. Si incep sa zboare peste o luna. De ce? Nu stiu, ca director, ca har, ca mar. In stilul asta, eu nu cred ca va rezista. Se poate, sigur ca se poate, dar, daca nu se iau masuri, eu recomand tuturor sa se indrepte catre alta companie", a sustinut Alin Burcea.

TAROM a reactionat la declaratiile facute de prim-vicepresedintelui ANAT, despre care spune ca "nu corespund realitatii" si ca aduc un prejudiciu de imagine companiei.

"Compania TAROM dezminte informatia aparuta in spatiul media referitor la declaratia lui Alin Burcea, prim-vicepresedinte ANAT. Informatiile aparute nu corespund realitatii, acestea fiind publice, atat in Monitorul Oficial, cat si pe site-ul oficial www.tarom.ro. Aceste articole ne aduc un prejudiciu de imagine, compania se declara lezata si isi rezerva dreptul de a actiona in instanta", se arata intr-un punct de vedere al companiei.

In a doua jumatate a lunii martie, fostul director general interimar al companiei TAROM Wolff Werner-Wilhelm a fost demis din cauza ca nu a avut un program de restructurare al societatii, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, afirmand ca activitatea companiei face obiectul unei analize a Corpului de control al primului ministru si ca in conturile companiei aeriene se mai afla suma de 14 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri