“Eurohypo actioneaza ca un finantator al datoriilor pentru tranzactii imobiliare mari. Principala noastra tinta vor fi proprietatile comerciale, insemnand centre retail, logistice, cladiri de birouri, aflate atat in stadiul de dezvoltare, pentru valoarea minima de 15-20 milioane euro”, a precizat Dinu, citat de NewsIn.

Noul birou din Bucuresti va gestiona afacerile Eurohypo din Romania si Bulgaria, a mai afirmat Dinu. “intreaga afacere va fi condusa din biroul din Bucuresti, asadar nu vor mai fi deschise alte reprezentante in Romania”, a spus seful Eurohypo pentru Romania.

Banca nu-si va dezvolta acum si o divizie adresata sectorului de retail, insa lasa aceasta poarta deschisa. “Momentan, banca nu va finanta tranzactii rezidentiale si nici nu va avea o divizie de retail”, a precizat Dinu.

Europhypo se asteapta ca investitia din Romania sa fie profitabila, date fiind oportunitatile existente pe piata. “Suntem increzatori ca tintele noastre vor fi depasite”, a conchis liderul reprezentantei romanesti a Eurohypo.

Banca germana Eurohypo, specializata in finantari de spatii comerciale si ale sectorului public, a anuntat, luni 8 ianuarie, ca urmeaza sa deschida o reprezentanta in Bucuresti, dupa ce a primit aprobarea la finele anului trecut.

Investitiile in domeniul imobiliarelor beneficiaza de rentabibiltate tot mai buna. Pe langa exporturi, sectorul constructiilor este unul din "pilonii" potentialului economic al unei tari, spun reprezentantii bancii germane. "A existat o tendinta neintrerupta de privatizari, ceea ce ne asteptam sa dea un impuls suplimentar industriei imobiliare", a aratat Eurohypo.

Reprezentanta din Bucuresti a Eurohypo va fi condusa de fostul manager al sectorului de finantare imobiliara din cadrul HVB Bank Romania, Fulga Dinu.

Banca germana atinsese la finele anului 2005 active de aproximativ 234 miliarde euro. Eurohypo este detinuta, in proportie de 98,04% de institutia financiara bancara germana Commerzbank. Banca mai este prezenta in aceasta regiune a Europei in Cehia, Polonia si Ungaria.