Romgaz isi va dubla capacitatea de depozitare a gazelor naturale in urmatorii trei ani, de la 2,8 miliarde metri cubi la 5,5 miliarde metri cubi, a declarat pentru NewsIn, directorul general al companiei, Alexa Iakob. "Vom construi un depozit de gaze la Ghercesti in Oltenia si vom extinde capacitatea de depozitare la toate depozitele existente", a spus directorul general al Romgaz.

Potrivit acestuia, Romgaz mai intentioneaza sa construiasca un depozit si la Roman-Margineni, in judetul Neamt, in parteneriat cu Gazprom sau Rompetrol, iar costurile de constructie ale acestui depozit se ridica la circa 720 de milioane de euro. "Depozitul propriu-zis costa 360 milioane de euro, apoi perna de gaze, un strat care trebuie sa ramana tot timpul in depozit, va costa cam tot atata", a explicat Iakob.

Potrivit acestuia, Romgaz a propus atat Gazprom cat si Rompetrol sa devina parteneri la constuctia acestui depozit. "Pana in prezent, Gazprom nu ne-a dat niciun raspuns, iar Rompetrolului i-am pus o conditie, aceeasi pe care am propus-o si companiei Gazprom: aduceti voi gaz de import, la pret convenabil, ca sa-l putem vinde impreuna. Nici Rompetrol nu ne-a dat niciun raspuns, ne-au spus doar ca vor face un studiu de fezabilitate", a mai aratat oficialul Romgaz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri