Platforma a participat la implicarea in majorarea de capital a SC YELLOW RESTAURANT SRL, companie care detine si opereaza platforma web si aplicatia de food delivery Yellow.Menu. In urma unei investitii de 300.000 de euro in capitalul companiei, ROCA detine la acest moment 30% platformei Yellow.Menu.

Reprezentantii ROCA spuna ca decizia de investitie se bazeaza pe performantele inregistrate pe piata de delivery la nivel european, iar trendul crescator in care acestea se incadreaza indica si un mare potential pentru viitor.

„Dintre cele trei segmente din piata de food (restaurante clasice, agregatori si business-uri integrate de livrari), ultimul a atins rezultate remarcabile in ultimul deceniu. Am intrat ca parteneri in Yellow.Menu datorita acestor cote inalte de performanta pentru nisa delivery si credem ca putem aduce plus valoare atat in companie cat si la nivel de piata. Investitia ROCA este dedicata in totalitate dezvoltarii si avem siguranta ca se va capitaliza intr-un timp scurt”, a declarat Alexandru Tanase, manager investitii ROCA

De la infiintare, Yellow Restaurant a reusit sa inglobeze 10.000 de clienti activi in aplicatie, a construit o baza de date de 2.500 de retete unice si a dezvoltat in-house sistemul informatic care integreaza atat activitatea de productie cat si de livrare – distributie.

Odata cu intrarea in aceasta companie, ROCA se alatura unor antreprenori romani precum Velenza Iulian, fondatorul si dezvoltatorul WorldClass Fitness, si Florin Stoian, fondator si dezvoltator al aplicatiei de taxi Star Taxi.

Alaturi de ROCA, compania isi propune o deschidere de locatie noua in Cluj-Napoca.

Conform Euromonitor, analiza pietei europene pentru 2010-2017 a reliefat o valoare de 24,84 miliarde de Euro pentru furnizorii de take-away, in crestere cu peste 12% in contextul unei scaderi drastice de 7,5% pe piata restaurantelor clasice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri