Pain Plaisir, brutăria artizanală din București, va muta în septembrie producția de pâine și dulciuri într-un spațiu în Sema Parc, în care vor fi investiți circa 400.000 de euro, și va deschide, la finalul lunii iunie, un nou magazin, în Piața Romană, pentru care s-a alocat suma de 80.000 de euro, scrie Retail.ro.

În 2022 vor începe și angajările în noua unitate, care va majora capacitatea de producție cu circa 30%, ajungând la 1.500 de pâini vândute pe zi, de la 1.000, câte se cumpără în prezent. Acum, echipa numără 40 de persoane, dintre care 25-27 lucrează în producție, iar restul la vânzare și în birouri.

”Fiind separați, având două echipe distincte, nu suntem chiar eficienți, dar atunci când vom fi împreună la brutăria mare, vom câștiga multă eficiență. În primul rând, vom avea și spațiu de depozitare. Noi toate pâinile le dospim de astăzi pentru mâine și le ținem la frigider. Spațiul de frigidere ne limitează foarte mult producția. Noi am putea să coacem mai mult dacă am avea aluaturi, dar neavând spațiu unde să le stocăm, nu producem. În noua unitate, unde vom avea spațiu de stocare, credem că o să creștem producția cu cel puțin 30%”, explică Irina.

Afaceri în scădere cu 10% pentru Pain Plaisir

Afacerile au scăzut doar cu 10%, o reducere de încasări generată de închiderea HoReca. Cifra de afaceri a brutăriei a fost de aproape 1,7 milioane de euro în 2019 și cu 10% mai mică în 2020, deși se estimau afaceri de aproape două milioane de euro în 2020.

”Am pierdut din clienți în acea perioadă, dar nu s-a simțit la încasări, pentru că, de fapt, clienții vin mai rar și cumpără mai mult. Din punctul de vedere al încasărilor, am rămas la fel, doar că numărul clienților este cu o treime mai mic, la ambele magazine”, mai spune cofondatoarea Pain Plaisir.

Fondată în 2013 de Irina Stăncescu și Tom Rees, Pain Plaisir este o brutărie artizanală, care are două magazine în București, în Kiseleff și Dorobanți.

Citește mai multe pe Retail.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri