Conducerea companiei hoteliere Turism, Hoteluri, Restaurante (THR) Prahova (TUSI) propune actionarilor o majorare de capital cu 3,8 milioane lei, pana la 11,8 milioane lei, potrivit raportului transmis catre Rasdaq, informeaza NewsIn.

Actionarii sunt convocati pe 17 aprilie. Pentru majorare vor fi emise 38 de milioane de actiuni, iar pretul de subscriere va fi de 0,10 lei, egal cu valoarea nominala. Actionarii vor avea posibilitatea de a subscrie timp de 30 de zile, de la publicarea anuntului in Monitorul Oficial, iar actiunile ramase nesubscrise in aceasta prima etapa, vor putea fi subscrise intr-un nou termen de 15 zile, de catre cei care au participat in prima parte.

THR Prahova a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit net de 3,41 milioane lei (0,96 milioane euro) si o cifra de afaceri de aproape 4,8 milioane lei (1,35 milioane euro).Cifra de afaceri din primele noua luni ale anului 2006 a fost de 4,8 milioane lei, in crestere cu 40,3% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

THR Prahova are un capital social de opt milioane lei, divizat in 80,26 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania este detinuta, in proportie de 89,49%, de SIF Transilvania, alti actionari controland 10,51% din titlurile societatii.

Titlurile societatii sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul TUSI. Capitalizarea THR Prahova este de 16 milioane lei (4,75 milioane euro), corespunzatoare cotatiei de 0,20 lei, inregistrata in sedinta de joi.

Conducerea SIF Transilvania propune actionarilor sai fuziunea prin absorbtie dintre THR Prahova SA, Orizont Turism SA si Aro-Palace SA, si listarea noii societati la bursa.