Membrii TechAngels, reţeaua de investitori individuali interesaţi de startup-uri de tehnologie, au investit în acest an 5,8 milioane de euro, beneficiari fiind atât startup-uri în runde follow on cât şi alte startup-uri noi, potrivit datelor prezentate de grup.

"Investiţiile făcute de membrii grupului TechAngels se ridică la peste 2,8 milioane de euro în trimestrul al treilea 2021. De la începutul anului suma totală investită este de 5,8 milioane euro, aproape egală cu investiţiile membrilor, din întregul an 2019, de dinaintea pandemiei. Beneficiarii au fost, pe de o parte, startup-uri în runde follow on, cărora li se adaugă alte startup-uri noi. Peste 94 de startup-uri au participat la pitch-uri în primele nouă luni ale anului, din 300 aflate în screening. 31 de startup-uri au avut întâlniri de pitch cu investitorii TechAngels în trimestrul al treilea, un număr semnificativ, deşi luna august este în mod obişnuit o lună de pauză pentru întâlnirile oficiale ale grupului", a scris Agerpres.

Soluţiile propuse de startup-uri în această perioadă au fost peste o treime (40%) adresate categoriei business, simplificării proceselor din companii sau creşterii eficienţei în vânzări. În topul domeniilor abordate de startup-urile prezente la pitch-urile TechAngels au urmat soluţiile healthtech şi cele fintech, fiecare reprezentând aproximativ 15% dintre soluţiile prezentate.

"Evoluţiile ecosistemului startup din România sunt sincronizate cu cele de la nivel european; două dintre studiile recurente apărute recent- cel al Startup Genome şi fDi Intelligence- plasează capitala pe primele poziţii în privinţa creşterii înregistrate şi a potenţialului ca zonă emergentă. Studiile remarcă şi Cluj, Timişoara şi Iaşi ca fiind oraşe favorabile evoluţiei startup-urilor. Efervescenta mediului va atrage încă şi mai multe oportunităţi de finanţare şi sper ca ideile fondatorilor să capete contur în forma unor produse viabile, mai rapid şi mai aplicat din punct de vedere business. Aici rolul nostru de mentori şi consultanţi este adesea util în arderea unor etape de dezvoltare, în accelerarea curbei de învăţare", a declarat Mălin Ştefănescu, preşedintele TechAngels România.

Pe lângă participarea la Business Angels Europe (BAE), una dintre reţelele de investitori de tip angel din Europa, TechAngels a intrat ca membru deplin şi în cadrul European Business Angel Network (EBAN). Apartenenţa la mai multe astfel de grupuri de investitori privaţi conferă TechAngels oportunităţi noi de colaborare şi oferă o viziune actualizată asupra evoluţiei startup-urilor, care vizează din ce în ce mai des pieţe care depăşesc piaţa locală, precizează sursa citată.

TechAngels este un grup deschis de investitori privaţi interesaţi să susţină dezvoltarea start-up-urilor din domeniul tehnologiei din România şi din regiune. În acest moment, asociaţia are un număr de 112 de membri. Investitorii din grup sunt antreprenori sau specialişti din companii multinaţionale, cu experienţă extinsă pe piaţa din România şi din întreaga lume, în planificarea de business, dezvoltarea de produse, abordarea pieţelor, vânzări, marketing etc. În calitate de angel investors, membrii grupului asigură mentorat şi consiliere pentru start-up-urile selectate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri