SaintGobain Isover Romania a investit 35 de milioane euro, intr-o linie de productie a vatei minerale de sticla, amplasata pe platforma industriala de la Ploiesti, creand peste 100 de locuri de munca, numarul total al angajatilor ajungand acum la 205.
Linia de productie este amplasata pe o suprafata de 10.000 mp si are o capacitate anuala de aproximativ 20.000 de tone, iar pana la finalul lui 2007 volumul total al productei este estimat la peste 16.000 de tone. Din productia totala 50 % este distribuita pe piata interna iar cealalta jumatate este exportata, in special in tarile din sud-estul Europei.

“Investitia in noua linie inseamna, de fapt, majorarea capacitatilor de productie si raspunde unei cereri din ce in ce mai mari existente pe piata produselor termoizolatoare si fonoabsorbante“, a declarat directorul general al SaintGobain Isover Romania, Razvan stefanescu.

De asemenea, pentru anul 2010, SaintGobain Isover Romania preconizeaza extinderea productiei prin inaugurarea altor doua linii, tot in cadrul fabricii de la Ploiesti, care sa asigure diversificarea gamei de produse din vata minerala de sticla.

In anul 2005 SaintGobain a achizitionat liderul pietei de gips carton Rigips Romania. Cifra de afaceri pe anul 2006 realizata de Rigips Romania a fost de 143 milioane lei (42 milioane euro), iar profitul din exploatare a fost de 30 milioane lei. In prezent, Rigips Romania are 272 de angajati. Compania activeaza prin intermediul a trei unitati de productie: Fabrica de Ipsos – Turda, Fabrica de Placi GipsCarton – Turda si unitatea de concasare si procesare a rocii de ghips - Cheia.

SaintGobain Isover Romania a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste sase milioane de euro. La nivel global, Saint–Gobain detine peste 1.200 de companii consolidate, peste 200.000 de angajati, 32,025 milioane Euro vanzari consolidate, cu locatii industriale in 51 de tari.

Prin aceasta extindere a productiei SaintGobain Isover Romania isi consolideaza semnificativ pozitia de lider in domeniul materialelor izolante din Romania, detinand o cota de piata pe segmentul vatei de sticla de 48 %, iar pentru vata bazaltica de 55%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri