Compania aeriană Virgin Atlantic permite echipajului de cabină de sex masculin și piloților să poarte fuste, iar femeilor să poarte pantaloni, astfel încât personalul să își poată „își exprime adevărata identitate” la locul de muncă.

Compania aeriană deținută de celebrul antreprenor Richard Branson renunță la regulile care impun angajaților săi să poarte „uniforme de gen”. Aceasta se dovedește a fi o premieră pentru industria aviației din Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Posibilitatea de exprimare a identității de gen nu se oprește doar la vestimentația piloților și însoțitorilor de zbor. Titulaturile de „domnul” și „doamna” nu vor mai fi singurele care pot fi trecute pe un bilet de avion pe care un pasager îl va putea cumpăra atunci când va zbura cu Virgin Atlantic. Transportatorul aerian și-a schimbat sistemul de eliberare a biletelor pentru a permite titulaturi neutre de gen.

Juha Jarvinen, șeful comercial al Virgin Atlantic, a spus că organizația vrea ca personalul „să-și îmbrățișeze individualitatea și fiecare persoană să fie la locul de muncă exact așa cum este în realitate”.

„Vrem să permitem angajaților noștri să poarte uniforma care li se potrivește cel mai bine și care scoate în evidență cel mai bine modul în care se identifică. Iar în cazul pasagerilor noștri, vrem să ne asigurăm că aceștia au libertate în a-și alege apelativul și nu se limitează doar la `domnul` sau `doamna`”, a mai precizat acesta.

Industria aviatică este cunoscută pentru regulile stricte de intrare în profesiile pe care le pune la dispoziție. Cele mai multe companii aeriene au norme clar stabilite, în privința codului vestimentar, a limitelor de înălțime, vârstă. Personalul de la bord nu are voie nici să se prezinte cu tatuaje, iar în cazul unor transportatori, cerințele sunt foarte stricte și cu privire la mărcile de înfrumusețare folosite de însoțitoarele de zbor (rimel, lac de unghii, ruj, parfum etc.).

Virgin Atlantic nu este singura companie care a renunțat la apelativele „domnul” și „doamna”. Și British Airways a instituit această regulă anul trecut, pentru a sărbători „diversitatea și incluziunea” clienților săi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri