Killer este un cunoscut producător de preparate din carne din zona Bucovinei, prezent în piață din anul 1995, care a ajuns să fie foarte căutat din două motive: primul, preparatele țărănești bucovinene cărora li s-a dus vestea printre consumatori, iar al doilea, hobby-urile neobișnuite ale administratorului firmei, Alexandru Șcheul, care este un mare pasionat de motociclism și aviator amator, proprietar de aeronave.

În prezent, Killer are 217 angajați și operează 21 de magazine în Suceava, Rădăuți, Botoșani, Iași, Siret și Câmpulung.

"Produsele bucovinene sunt preparate din carne de proaspătă de porc și de vită, au aromă specifică de usturoi sau busuioc, sunt umplute în membrane naturale din porc, vită, oaie și sunt afumate cu lemn de fag din Bucovina", a declarat pentru wall-street.ro Dana Bordei, director de calitate Killer.

De asemenea, producătorul a arătat care este topul celor mai căutate produse de către români în această perioadă și ce prețuri au acestea:

  • Mușchi file țărănesc - 38.59 lei/kg cu TVA inclus
  • Piept țărănesc - 40.66 lei/kg cu TVA inclus
  • Cârnați de casă - 33.14 lei/kg cu TVA inclus
  • Mușchiuleț de porc natur - 44.04 lei/kg cu TVA inclus
  • Tobă țărănească - 29.98 lei/kg cu TVA inclus

Cât privește problemele cu care se confruntă compania în prezent, Killer subliniază importanța legii 135 din 13.05.2022, care introduce pentru domeniul agricol şi al industriei alimentare următoarele înlesniri pentru salariile angajaţilor:

  • scutirea de CASS -10 %;
  • scutirea de impozit pe venitul din salarii-10%;
  • reducerea CAS cu 3,75%.

Fără această lege, Dana Bordei arătă faptul că ar fi fost foarte greu să păstreze același număr de angajați și, totodată, să mențină prețurile la nivelul actual.

De asemenea, reprezentanta Killer a explicat că aproximativ 5% din producția companiei reprezintă export în Anglia, Irlanda, Italia, Belgia, Franța și Germania.

Este vorba în principal despre consumatorii români din diaspora care așteaptă produse cu specific românesc, dar asta nu înseamnă că ceilalți clienți nu le apreciază.

Dana Bordei, director de calitate Killer

În 2021 Killer a avut peste 18 milioane de euro cifră de afaceri cu profit net de aproape 2,5 milioane euro.

Estimarea cifrei de afaceri pentru anul 2022 este de peste 20 de milioane de euro, dar se așteaptă totodată o scădere a profitului, din cauza creșterii prețurilor la energie și combustibil.

Cu toate acestea, prețurile produselor nu vor crește, asigură Dana Bordei.

Nu în ultimul rând, aceasta a arătat că peste 90% din carnea de porc și vită folosită în produsele Killer este refrigerată, nu congelată și provine majoritar din abatorul propriu.

Sursa foto: Killer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri