Cemacon Cluj (CEON), producător de materiale de construcții controlat de frații Pavăl, proprietarii lanțului Dedeman, a finalizat achiziţia fabricii de cărămizi Euro Caramida din Bihor.

Tranzacția a fost finalizată oficial după semnarea certificatului de closing a tranzactiei aprobată de Consiliul Concurenţei. Ca parte a deal-ului, Cemacon și-a asumat un cost total de 30 mil. euro reprezentat de valoarea tranzacţiei şi investiţiile estimate pentru următorii doi ani.

„Odata cu finalizarea acestei tranzactii, Cemacon isi consolideaza afacerea pe piata de blocuri ceramice din Romania și deschide perspectiva de export pentru produsele companiei”, menționează oficialii Cemacon.

Tranzacţia este finanţată atât din surse proprii, cât şi prin accesarea unor credite de investiţii pentru asigurarea fluxului necesar pentru retehnologizarea şi integrarea Euro Caramida în ecosistemul Cemacon, care numără în prezent două fabrici de cărămidă, o fabrică de buiandrugi şi o fabrică de elemente speciale şi elemente decorative de faţadă.

„Ca urmare a finalizării achiziţiei, Cemacon îşi propune să accelereze planurile de creştere atât la nivel national, cât şi la nivel internaţional. Integrarea fabricii Euro Caramida în ecosistemul Cemacon va presupune o perioadă de tranziţie în urma căreia standardele de muncă şi de producţie din Cemacon vor fi implementate în cadrul fabricii Euro Caramida”, mai spun reprezentanții Cemacon.

Cemacon este evaluată pe bursă la 437 mil. lei iar frații Pavăl controlează 78,2% din companie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri