Alro vrea sa participe la privatizarea unui complex energetic si sa achizitioneze o termocentrala sau o hidrocentrala, o alternativa fiind construirea unei capacitati noi de producere a energiei in Romania sau intr-o tara vecina

Potrivit acestora, pentru ca Alro sa isi asigure energia necesara exista trei alternative. Prima dintre ele ar fi obtinerea unor tarife speciale pentru achizitia de energie, pentru consumatorii mari in banda, anunta NewsIn.

O alta varianta ar fi participarea la privatizarea unui complex energetic odata cu achizitionarea unei termocentrale sau a unei hidrocentrale, urmata de modernizarea acesteia.

A treia alternativa pentru Alro este construirea unei noi capacitati de producere a energiei in Romania: "in ceea ce priveste termocentrala pe care vrem sa o construim, in prezent ne aflam in perioada studiului de prefezabilitate, care va dura doua luni, dupa care va urma studiul de fezabilitate (inca doua luni), apoi fezabilitatea bancara. Avem mai multe variante de locatii pentru termocentrala, care vor fi stabilite alaturi de alte detalii in studiile pe care le facem", a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Dobra.

Potrivit acestuia, termocentrala ar urma sa aiba o capacitate de 1000 MW si ar urma sa fie finalizata in circa doi ani.

in ceea ce priveste proiectul Greenfield pentru noua capacitate de producere a energiei in Romania, reprezentantii Alro au precizat ca "elementele tehnice si economice care trebuie avute in vedere se refera la combustibili (gaze naturale, carbune, hidro), transportul energiei, amplasamentul si dimensiunea investitiei.

Totodata, reprezentantii Alro nu exclud un proiect Greenfield de producere a energiei intr-o tara vecina cu un combustibil "atractiv economic", cu transport si import de energie electrica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri