Salariul minim al unui avocat incepator care lucreaza pentru casa de avocatura Badea & Asociatii, preluata anul trecut de compania britanica Clifford Chance, porneste de la nivelul de 1.000 euro, a declarat Daniel Badea, managing partner al firmei.

Casa de avocatura, se afla in discutii pentru recrutarea a cinci avocati care activeaza in strainatate - doi din Marea Britanie, si cate unul din Statele Unite, Bruxelles si Frankfurt.

Asocierea dintre cea mai mare firma de avocatura de afaceri din lume, Clifford Chance, si Casa de avocatura Badea & Asociatii a sporit veniturile Badea Clifford Chance cu peste 180% in perioada mai 2006 - mai 2007.

"Ne asteptam sa continuam sa crestem semnificativ si anul acesta, pe fondul dezvoltarii mediului de afaceri si al cresterii numarului de tranzactii complexe din domeniile noastre de expertiza", a declarat Daniel Badea.

Majoritatea incasarilor de anul trecut provine din tranzactii internationale, iar ponderea veniturilor este relativ echilibrata – afaceri bancare si fuziuni si achizitii cate 25%, piata de capital 20%, iar real estate 30.

Badea Clifford Chance a fost implicata in ultimul an in tranzactii complexe (precum vanzarea de catre Shell a diviziei de GPL, participarea Cuprom la privatizarea RTB Bor, fuziunea Barclays – ABM AMRO, cumpararea City Mall si a cladirii de birouri Charles de Gaulle) si in dezvoltarea de produse in special pentru piata de capital, sectorul bancar si real estate, asistand anul trecut numeroase banci de investitii globale, fonduri de private equity si investitori internationali de real estate.

La nivel global, Clifford Chance a incheiat anul financiar 2006 - 2007 cu venituri de 1,8 miliarde euro, in crestere cu peste 18% fata de anul precedent. Profitul mediu pe partener a fost de aproximativ 1,5 milioane euro, fata de 1,1 milioane euro in anul financiar 2005 - 2006, in crestere cu 25%.

La nivel local, Badea Clifford Chance se numara printre primele 10 firme de avocatura de pe piata raportat la incasari.

Clifford Chance LLP este prima firma globala de avocatura, cu 28 de birouri in 20 de tari si mai mult de 3.800 de avocati in intreaga lume.

In Romania, Clifford Chance a deschis, la 19 iunie 2006, un birou in asociere cu Badea & Asociatii. Biroul din Bucuresti are 30 de avocati si face parte din zona Europei Centrale si de Est a firmei Clifford Chance, care detine deja birouri in Budapesta, Moscova, Praga si Varsovia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Joburile cu salarii de la 4.000 de lei, dar unde NU sunt candidati