Cu toții ne dorim să găsim oferte foarte bune de Black Friday, indiferent de ceea ce se află pe lista noastră de dorințe. De la gadgeturi la electrocasnice și mașini, puține categorii de produse nu sunt la reducere în această zi sau perioadă (cum poți afla mai jos). Iată câteva lucruri pe care probabil că nu le știai despre Black Friday.

Online găsești cele mai bune oferte la combinele frigorifice

Sigur că poți merge la un magazin fizic, pe frig sau ploaie de Black Friday, ca să îți achiziționezi un nou electrocasnic precum o combină frigorifică. Însă ai o alternativă mai bună: cumpărăturile online. Astfel, ai acces la o gamă largă de produse la cele mai bune prețuri și te poți documenta despre funcționalitățile modelelor dorite din confortul casei tale.

Dacă te documentezi temeinic, cumpărăturile online te ajută să economisești sume importante de bani indiferent dacă ești în căutare de laptop sau combina frigorifica No Frost. Unele magazine oferă reduceri speciale la anumite linii de produse sau chiar colecții. Iată câteva sfaturi pentru a te bucura de shopping online de Black Friday:

  • Stabilește-ți bugetul și lista de cumpărături din timp - deoarece este foarte posibil să dai peste reduceri semnificative, poți include în lista de cumpărături și câteva dintre cadourile de Crăciun;
  • Interesează-te de prețuri și înainte de Black Friday - așa vei ști dacă produsele dorite de tine chiar sunt la promoție;
  • Pregătește un plan de rezervă - de Black Friday este foarte posibil ca anumite produse foarte căutate să se vândă repede, chiar și din cele dorite de tine. Pentru a evita dezamăgirile, este indicat să alegi mai multe modele de combine frigorifice în loc să cauți unul singur la ofertă de Black Friday;
  • Ai răbdare cu livrarea - dacă ai cum, poți stabili să ridici tu produsele dorite din magazin. În caz contrar, vei avea de așteptat ceva mai mult decât la o comandă online obișnuită.

Black Friday nu este doar vinerea

În funcție de magazinul ales, fizic sau online, este foarte posibil să ai o singură zi de reduceri masive, două zile, o săptămână sau chiar o lună. Unele companii încep de la miezul nopții de Black Friday, în timp ce altele afișează cele mai mari reduceri dimineața devreme la 3-4.

Înainte de Black Friday, era parada lui Moș Crăciun

Parada lui Moș Crăciun deschidea sezonul cumpărăturilor de sărbători. Prima paradă de acest fel a avut loc în Canada, pe 2 decembrie 1905. Odată ce Moșul apărea, la finalul paradei se deschidea în mod oficial sezonul de shopping.

În ultimii ani, tradiția a revenit zilei de Black Friday. După această zi de reduceri semnificative, urmează Cyber Monday și alte zile premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Black Friday s-a numit mai întâi „Big Friday”

La început, turiștii aglomerau orașul Philadelphia cu ocazia meciului de fotbal american Army-Navy. Inițial a fost numit „Big Friday”, deoarece traficul era congestionat și cumpărătorii aglomerau orașul. Haosul iscat în Philadelphia i-a făcut pe polițiști să declare acestă zi ca „Black Friday”, termen care a continuat să fie folosit începând cu anii ‘60, însă a căpătat mai mult avânt în SUA abia în anii ‘80.

De Black Friday poți cumpăra „nimic”

Creatorii unui popular joc de societate au decis să abordeze diferit ziua de Black Friday. Prin urmare, au scos reducerile la produsele lor și au promovat o ofertă prin care să plătești 5 dolari și nu primești nimic în schimb.

Surprinzător pentru multă lume, peste 11.000 de persoane au plătit pentru acest „nimic”. Compania a oferit suma strânsă angajaților, ca bonus de sărbători.

Black Friday a devenit un fenomen global

Deși a debutat în SUA, ziua cea mare a reducerilor s-a răspândit mai întâi în Canada, apoi în Mexic (unde poartă numele de „El Buen Fin” adică „weekend-ul cel bun”) unde cade în aceeași perioadă precum Ziua Recunoștinței. Ulterior, Black Friday s-a răspândit în Europa, Asia, Australia, America de Sud și Africa.

Black Friday este cea mai cunoscută sărbătoare de reduceri, de unde poți obține produsele pe care le așteptai tot anul la prețuri mult mai mici sau chiar achiziționa cadourile de sărbători. Stabilește-ți un buget, o listă de cumpărături și ai puțină răbdare. Sigur vei găsi produsele pe care le cauți.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri