Beneficiile exercițiilor de grup pot fi adesea trecute cu vederea, pasionații de fitness preferând de multe ori un antrenament clasic, individual la sală. Nu trebuie să faci parte dintr-o echipă de fotbal sau de handbal, nici măcar din clasa de polo sau din gașca de dansatori a facultății. Acum te poți antrena la clasele de group fitness de la sălile de fitness din orașul tău. Iar diversitatea acestora a crescut atât de mult, încât este chiar dificil să nu găsești ceva pe placul tău. Așadar nu mai ai nicio scuză să nu devii un practicant al antrenamentelor de grup.

Acest articol este aici pentru a te face să uiți de orice preconcepții pe care le ai despre exercițiile de grup și chiar avem câteva date interesante pentru a susține afirmațiile noastre!
Înainte de a trece la avantajele claselor de group fitness, vom acoperi rapid răspunsul la întrebarea „ce sunt antrenamentele de grup?”, astfel încât să știi exact ce presupune metoda! Practic, sintagma se referă la o formă de exercițiu care se face ca parte a unui grup, fie el mare sau mic. Poate însemna orice tip de antrenament, de la H.I.I.T la Pilates sau Body Combat, de la Zumba la Yoga sau Body Attack.

Înainte de a arunca o privire la beneficiile claselor de group fitness, am vrea să-ți prezentăm un studiu, care arată de ce group fitness-ul a crescut în popularitate în ultimii ani. Studiul a fost publicat în The Journal of the American Osteopathic Association și a implicat recrutarea a 69 de participanți, toți studenți la medicină, deoarece cercetătorii erau conștienți de faptul că studenții la medicină sunt „un grup cunoscut pentru nivelurile ridicate de stres și calitatea vieții scăzută”. În timpul studiului, studenților li s-a permis să aleagă dacă să participe la un program de exerciții de 12 săptămâni, individual sau în grup. La sfârșitul celor 12 săptămâni, cei care au luat parte la exerciții de grup au arătat îmbunătățiri semnificative a stării lor generale, dar mai ales, rezultate deosebite în combaterea stresului. Comparativ, participanții care au făcut exerciții singuri nu au prezentat modificări semnificative în beneficiile fizice sau emoționale.

Fă-ți prieteni noi

Principalul beneficiu social al claselor de grup este faptul că vei întâlni oameni noi și vei putea chiar să îți faci prieteni. O barieră în calea exercițiilor pentru unele persoane poate fi faptul că nu se simt confortabil să meargă singure la sală. Așa că, o clasă de group fitness este o soluție perfectă pentru a depăși acest obstacol. Odată ce ajungi la clasă, ești înconjurat de oameni cu obiective de fitness asemănătoare, ceea ce reprezintă un mare beneficiu. De exemplu, dacă mergi la o clasă de Zumba, vei întâlni oameni cărora le place să danseze! Este cu siguranță o modalitate excelentă de a-ți face prieteni noi care împărtășesc interese similare cu tine. Iar faptul că toată lumea se bucură de activitate îți va da un sentiment de comunitate.

Înveți să lucrezi în echipă

Un alt mare beneficiu social al exercițiilor de grup este oportunitatea de a dezvolta / îmbunătăți și de a utiliza abilitățile tale sociale. În funcție de tipul de antrenament la care participi, pot intra în joc abilități precum munca în echipă, conducere și comunicare.

Reduce stresul

Un mare beneficiu mental al claselor de group fitness este că reduce stresul. Nivelurile de stres, mai ales în societatea modernă, sunt destul de ridicate, deoarece avem multe de gestionat. Stresul poate duce la probleme de sănătate, de exemplu hipertensiune arterială, boli cardiovasculare sau probleme de sănătate mintală.

Mai multă motivație

Uneori poate fi dificil să găsești motivația pentru a merge la antrenament, mai ales iarna când afară este frig și întuneric! Poate fi greu să te dai jos din pat devreme sau să mergi la sală după o zi lungă de muncă. Unul dintre beneficiile claselor de grup este că îți oferă acea motivație de care ai nevoie! Este mult mai greu să sari peste antrenamente când la sală te așteaptă prietenii, familia sau chiar instructorul clasei. Lucrul cu alții îți poate crește și latura competitivă și te poate încuraja să muncești și mai mult. În plus, cursurile se desfășoară la ore stabilite, iar unele săli de sport îți pot solicita să faci o rezervare, așa că va fi mai greu să sari peste antrenamente.

Sunt foarte multe avantaje ale claselor de group fitness, iar în acest articol am arătat doar o parte. Cel mai bine ar fi să te înscrii la o sală de fitness din cea mai mare rețea din România, World Class, pentru a experimenta pe deplin beneficiile de a face parte dintr-o comunitate mare de iubitori de fitness. Află mai multe de pe site-ul rețelei, www.worldclass.ro . Baftă la antrenamente!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri