Afacerile distribuitorului si retailerului de produse farmaceutice A&D Pharma Holdings SRL au crescut, in primele trei luni ale anului, la 96,1 milioane euro, cu 36% fata de intervalul similar din 2006, ca urmare a schimbarilor legislative si dezvoltarii celor doua divizii: Mediplus si Sensiblu.

"Mediplus a continuat sa inregistreze rezultate bune, in pofida intreruperii temporare a activitatii la inceputul lui martie 2007 determinata de lucrarile de modernizare a spatiilor de depozitare si a birourilor", a declarat directorul general al A&D Pharma, Dragos Dinu.

Mediplus a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri neconsolidate cu 34%, de la 61,4 milioane euro pentru primul trimestru al anului 2006, la 82,5 milioane euro pentru acelasi interval din 2007. Sensiblu a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri neconsolidate cu 37%, de la 19,7 milioane euro pentru primul trimestru al anului trecut, la 26,9 milioane euro pentru aceeasi perioada din 2007. Cifrele de afaceri neconsolidate pe divizii includ si vanzarile Mediplus catre Sensiblu in valoare de 13,3 milioane euro, fata de 10,3 milioane euro,cat s-a inregistrat in intervalul similar al anului trecut.

Schimbarile legislative ce au fost implementate in Romania in primul trimestru, in special, trecerea in retail a insulinei, a medicamentelor pentru afectiuni oncologice (orale si injectabile) si a celor pentru terapie post-transplant, incepand cu data de 1 aprilie, constituie o modificare majora a reglementarilor ce va permite o mai mare flexibilitate a nivelului de insulina vandut prin farmaciile grupului.

Noua reglementare creeaza pentru A&D Pharma acces la o piata mai mare, in termeni de volum si valoare a vanzarilor retail, comparat cu volumul si valoarea vanzarilor de retail realizate prin Programul National de Sanatate, preconizandu-se ca, in ansamblu, sa se inregistreze un impact pozitiv asupra veniturilor pentru restul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si