Leroy Merlin România, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, va avea un nou CEO începând cu data de 23 iunie. Mathieu Bauduin, în prezent Director Regional Nord-Est în cadrul companiei, va prelua conducerea retailerului de la Frédéric Lamy, CEO-ul Leroy Merlin România din ultimii 9 ani.

Mathieu Bauduin are 36 de ani și locuiește în România din vara anului trecut, când a preluat poziția de Director Regional Nord - Est în cadrul Leroy Merlin România, fiind responsabil de dezvoltarea și coordonarea magazinelor din Iași, Suceava, Bacău, Ploiești, Târgoviște și Constanța.

Mathieu, fost sportiv profesionist, și-a început cariera în retail cu un program de practică în timpul unui master de comerț internațional desfășurat la Auchan Le Havre, Franța, retailer parte a grupului ADEO, alături de Leroy Merlin.

Și-a continuat parcursul alături de Auchan timp de 4 ani, în calitate de TV Sales Manager, respectiv Auchan Drive Manager, alți 3 ani. În 2014, s-a alăturat Leroy Merlin Franța, unde a început ca manager de sector al magazinului și a evoluat, treptat și sigur, de la Director de Magazin în 2018, la Director Regional în 2021, anul trecut venind în România pentru a fi Director Regional Nord-Est.

Din 23 iunie 2023, îl va înlocui în funcția de CEO Leroy Merlin pe Frédéric Lamy, profesionist cu peste 14 ani de experiență în cadrul Grupului ADEO, din care ultimii 9 în calitate de lider al Leroy Merlin România. Sub conducerea sa, retailerul a ajuns la o rețea de 21 de magazine în toată țara, o prezență puternică în e-commerce și vânzări de 700 milioane euro în 2022.

”Mă despart de Grupul ADEO după 14 ani de activitate, dintre care 9 ani petrecuți ca CEO al Leroy Merlin în România (...). Când am preluat compania, în 2014, eram 100 de oameni cu un singur magazin deschis. Aveam îndoieli asupra prezenței noastre pe termen lung aici, dar am construit împreună cu echipele mele un brand solid, profitabil și o companie puternică, cu 21 de magazine, 3.500 de angajați și vânzări de 700 milioane euro în 2022.”, a declarat Frédéric Lamy.

Frédéric se va dedica în continuare proiectelor personale, în zona antreprenoriatului.

”Obiectivul meu este să consolidez și să asigur o evoluție sustenabilă a muncii depuse de Frédéric și de echipele sale în ultimii 9 ani. România (...) este o țară (...) cu un potențial incredibil pe piața de bricolaj și renovare. În acest sens, mă voi concentra pe dezvoltarea și susținerea competențelor echipelor noastre, accelerarea pe zona de omnichannel, expansiunea rețelei și dezvoltarea de noi parteneriate.", a declarat Mathieu Bauduin.

Prezent pe piața locală din 2011, Leroy Merlin este astăzi unul din liderii retailului DYI, cu o rețea de 21 de magazine în orașe importante din țară - după deschiderea celui din Arad, ce va avea loc în iulie 2023 - o echipă de peste 3500 de angajați și o prezență consolidată în zona de e-commerce.

Sursa foto: Leroy Merlin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri