Advent International va cumpara lantul nemtesc de retail Takko al grupului Permira pe care intentioneaza sa-l extinda si pe pietele din Europa de Est, printre care se numara si Romania, Bulgaria si Polonia, potrivit NewsIn care citeaza Reuters

Advent International va plati 770 milioane euro (1,05 miliarde dolari) pentru achizitia retailerului de haine tip discount Takko si intentioneaza sa deschida 150 magazine noi pe an sub aceasta marca. Takko are aproximativ 9.000 de angajati in lume si 1.059 magazine, dintre care 836 se afla in Germania.

"Strategia nostra pe termen mediu este sa acceleram expansiunea retelei Takko in tari din Europa de Est cu un potential economic ridicat, precum Romania, Bulgaria si Polonia si de asemenea sa extindem sistemul de operare in franciza a magazinelor", a declarat directorul executiv Takko, Arnold Mattschull. Compania intentioneaza sa patrunda si pe pietele din Europa de Vest in Suedia, Spania, Portugalia si Franta.

Takko, cu sediul in Telgte a fost infiintata in 1982 este in prezent al doilea retailer de pe piata de profil din Germania. In afara Germaniei, compania detine 210 magazine in Austria, Republica Ceha, Olanda, Ungaria si Slovacia. Takko detine de asemenea 13 magazine operate in sistem de franciza in Slovenia, Lituania, Estonia si Letonia.

Takko estimeaza pentru anul financiar 2007/2008 o crestere de 10% a vanzarilor pana la 800 milioane euro fata de anul financiar 2006/2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sergiu Chircă, elefant.ro: Un român a cumpărat, în medie, 6 cărți la o comandă
Setari Cookie-uri