Acordul semnat de compania franceza cu Aker Yards prevede livrarea celor doua vapoare in octombrie 2008, respectiv ianuarie 2009. Cele doua vapoare vor fi "surori" ale celor comandate de companie Maritima in august 2006.

Compania Maritima este detinuta de Compagnie Fluviale de Transport (CFT), o companie principala franceza de transport fluvial, spcializata in transferul incarcaturilor de pe navele care navigheaza pe ocean in depozite.

Aker Yards a mai livrat trei vapoare asemanatoare companiei Maritima in 2005 si 2006 si mai are de onorat o comanda pentru inca doua vapoare in 2008.

Vapoarele vor avea o capacitate de 3500 metri cubi si o lungime generala de 89,2 metri si vor putea atinge o viteza de 12 noduri.

Citeste si:

Aker Yards ASA este unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, prezent la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.