Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi in Romania corpul unei nave pentru compania britanica Portosalvo care va plati 39 milioane euro pentru aceasta comanda

Nava, destinata aprovizionarii cu combustibil a platformelor petroliere, urmeaza a fi livrata beneficiarului in al patrulea trimestru din 2010. Valoarea comenzii este de 310 milioane coroane norvegiene (39 milioane euro). Nava destinata aprovizionarii are o lungime de 86,6 metri, iar designul apartine tot Aker.

Corpul navei urmeaza a fi construit in Romania, iar restul accesoriilor necesare functionarii vor fi adaugate in Norvegia. in contract exista o optiune pentru inca o nava identica ce ar putea fi construita pentru compania britanica.

Portosalvo Ltd e filiala britanica a grupului italian Rimorchiatori Napoletani. Aker a mai construit pana acum doua nave pentru compania britanica, ultima dintre ele in 2002.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 18 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sergiu Chircă, elefant.ro: Un român a cumpărat, în medie, 6 cărți la o comandă
Setari Cookie-uri