Topul celor mai profitabile companii romanesti

Cele mai profitabile 10 companii au raportat anul trecut castiguri nete de peste 2,4 miliarde de euro, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor

Petrom se mentine pe pozitia de lider in topul celor mai profitabile firme cu un profit net de aproximativ 650 milioane de euro. Cu un an inainte, Petrom raportase un profit de 400 milioane de euro.

Pe al doilea loc se afla Orange, cu un profit de 401 milioane de euro euro la venituri de 1,068 miliarde de euro si Vodafone, cu un castig de 324 mil. euro, la venituri raportate 1,019 miliarde de euro.

Locurile patru si cinci sunt ocupate de liderii bankingului local cu venituri cumulate de 400 milioane de euro.

Lafarge Ciment este unul din jucatorii aflati in Top 10 al celor mai profitabile companii de pe piata locala cu un un profit net de 277,4 milioane lei (80 milioane euro), la o cifra de afaceri de 822,3 milioane lei

Cimentul mai aduce doi reprezentanti de top in topul celor mai eficiente companii prin Carpatcement Holding, care a inregistrat in 2006 un profit net de 63 milioane euro si Holcim, cu un profit net de aproape 50 milioane euro.

In ciuda scaderii veniturilor Romtelecom, compania se mentine in topul celor mai profitabile companii cu un castig net de peste 120 milioane de euro.

Pe piata berii, Ursus Breweries, filiala companiei americane SAB Miller, este cea mai profitabila companie, realizand anul trecut un profit net de 123,9 milioane de lei (35 milioane de euro).

In ceea ce priveste veniturile, primii zece jucatori au avut anul trecut afaceri de peste 15 miliarde de euro, fiind mai bogati cu peste doua miliarde de euro fata de 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri