Producatorul de mase plastice si matrite InterPart Production, controlat de omul de afaceri Florentin Banu, general manager al BanuInvest si detinator al mai multor proiecte de afaceri, estimeaza afaceri de 3 milioane de euro in acest an, urmand ca in 2008 veniturile sa se dubleze.
“Pentru InterPart estimam o cifra de afaceri de trei milioane de euro, anul trecut am avut 400.000 de euro, iar in 2008 ne asteptam la 5-6 milioane de euro”, ne-a declarat Florentin Banu, cunoscut pana de curand drept “domnul Joe”, prezent la o conferinta pe teme de antreprenoriat din cadrul evenimentului Zilele Biz.

Fostul patron Artima a investit pana acum patru milioane de euro in afacerea cu mase plastice, anuntand o majorare a investitiilor cu inca doua milioane de euro, datorate schimbarii locatiei din Timisoara. “Anul viitor voi investi doua milioane euro intr-o noua locatie, deoarece acum stam cu chirie”, a continuat omul de afaceri.

Primul mare succes al anteprenorului a fost proiectul Joe. Nascut in 1994 cu o investitie de 50.000 de euro, Joe a devenit un brand, aducand anual profituri de 1,5 milioane de euro si fiind achizitionata in anul 2000 de catre Nestle.

In 2001 Florentin Banu a infiintat reteaua de supermarketuri Artima, afacere inceputa cu doua milioane de euro si vanduta in 2005 fondului de investitii Enterprise Investors, pentru 17 milioane de euro.Ulterior afacerea a fost preluata de Carrefour, contra sumei de 55 milioane de euro.

In prezent, omul de afaceri mai detine in portofoliul sau proiectul BanuConstruct, care vizeaza dezvoltarea si construirea de imobiliare in Timisoara. In acest an, au fost demarate operatiunile pentru construirea a inca 165 de apartamente, in prezent existand 214 apartamente finalizate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri