Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apararii a facut publica luni valoarea contractului dintre Romtehnica si Alenia Aeronautica SpA pentru achizitionarea a sape avioane care, potrivit documentelor oficiale, este de 219.043.960 euro.

Potrivit Departamentului pentru Armamente care a publicat aceasta informatie pe site, valoarea contractului este conforma cu oferta depusa de Alenia Aeronautica SpA in cadrul licitatiei deschise. Ministerul Apararii, prin C.N. Romtehnica S.A., a solicitat companiei Alenia Aeronautica SpA sa dea publicitatii valoarea exacta a contractului.

Romtehnica a semnat pe 7 decembrie contractul pentru achizitia a sapte avioane C-27J de la compania italiana Alenia Aeronautica, primul avion urmand sa fie livrat la sfarsitul anului 2008, a anunatat Ministerul Apararii.Contractul prevede, de asemenea, pregatirea personalului navigant, suportul logistic initial si simulatorul de zbor.

Negocierile pentru cumpararea au inceput in luna septembrie, dupa publicarea hotararii definitive a Curtii de Apel, care a admis in totalitate recursul inaintat de compania Alenia Aeronautica, aleasa sa furnizeze sapte avioane C-27J Spartan pentru Fortele Aeriene ale Romaniei. Ministerul Apararii a selectat avionul C-27J al firmei Alenia Aeronautica in decembrie 2006, la licitatia organizata pentru avioanele de transport.

Compania italiana Alenia Aeronautica, operator mondial de aviatie comerciala si militara, a participat la licitatia organizata, in septembrie 2006, de Romtehnica, structura aflata in subordinea Ministerului Apararii Nationale. Licitatia organizata de Romtehnica a avut ca scop inlocuirea unei parti din flotila de transportoare militare.

In iunie, avionul C-27J a fost selectat de Armata si Fortele Aeriene ale SUA ca nou avion de transport tactic pentru Programul Joint Cargo Aircraft (JCA) al SUA. Echipa C-27J a primit un contract initial, estimat la 2,04 miliarde dolari, pentru furnizarea de 78 avioane de transport tactic C-27J.

Alenia Aeronautica a primit comenzi pentru 110 avioane C-27J: 78 de avioane pentru Fortele Armate ale SUA, 12 pentru Fortele Aeriene ale Italiei, 12 pentru Fortele Aeriene ale Greciei, cinci pentru Fortele Aeriene ale Bulgariei si trei pentru Fortele Aeriene lituaniene.

C-27J este produs in fabricile Alenia Aeronautica de la Pomigliano, langa Napoli, si la Torino-Caselle.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Kaufland România dă un bonus angajaților de 1,6 milioane de euro 
Setari Cookie-uri